Poništava se Skupština HNS-a, Šuker nelegalno izabran?!

Skupština na kojoj je novi mandat na mjestu predsjednika Hrvatskoga nogometnoga saveza dobio Davor Šuker mogla bi biti poništena nakon što je Sportska inspekcija u svom nalazu navela dasu pronađene nepravilnosti.

Podsjećamo, Skupština je održana 22. prosinca 2017. godine, a tad su, osim Šukera, izabrani i novi članovi Izvršnoga odbora.

Međutim, nakon održavanja Skupštine, Sportska inspekcija je “pročešljala” zapisnik i, kako pišu 24sata.hr, utvrdila nepravilnosti prema kojima su sve odluke sa Skupštine nezakonite, među kojima i ona o izboru Davora Šukera.

Veliki gaf HNS-a

Razlog je taj što petorica članova Izvršnoga odbora u trenutku Skupštine još nisu bili razriješeni dužnosti. U prijevodu, bili su istodobno i članovi Izvršnoga odbora i zastupnici u Skupštini, a prema Statutu Hrvatskoga nogometnoga saveza to ne može biti tako.

Dubravko Galović (Županijski nogometni savez Brodsko-posavski), Stjepan Merkaš (ŽNS Krapinsko-zagorski), Ante Vučemilović Šimunović (ŽNS Osječko–baranjski), Drago Lucić (ŽNS Požeško-slavonski) i Davor Ivić (ŽNS Sisačko-moslavački) – petorica su skupštinara koji su sudjelovali i u izboru Davora Šukera i novih članova Izvršnoga odbora, a nisu imali to pravo, slijedom čega su nezakonite sve odluke, piše Dnevnik.hr.

Samo je 18 zastupnika imalo pravo odlučivanja, a to nije dovoljan kvorum za donošenje pravovaljanih odluka.

Napravljen je ozbiljan propust koji bi trebao rezultirati poništavanjem Skupštine i svih njenih odluka, što će značiti nove izbore.

Šimić: Odmah sam rekao da je Skupština nelegalna

Odluku o svemu treba donijeti Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba jer on je nadležno tijelo kojega je Sportska inspekcija obavijestila o uočenim nepravilnostima.

Odmah nakon Skupštine sam rekao da je nelegalno, drago mi je da smo sad dobili i službenu potvrdu, izjavio je Dario Šimić na kojega se nadovezao Mario Stanić.

I tijekom naše kampanje iznijeli smo stav kako je u HNS-u lakrdija, a ovim nalazom Sportske inspekcije dobili smo za pravo da je zaista tako. Nema više nikakvih pretpostavki ni sive zone, imamo dokaz da je stvarno onako kako smo tvrdili, rekao je Stanić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.