Motorola Razr: Vraća se legendarni preklopni telefon?

Nokijina igra na nostalgiju se isplatila – iako nema podataka o broju prodanih komada modela 3310, kao ni o zaradi od prodaje, marketinški učinak koji je donijelo oživljavanje ove legende je nemjerljiv.

To su pokazali i odlični prodajni rezultati HMD Globala (kompanije koja ima pravo na korištenje brenda Nokia) tijekom prošle godine, a sada su na Mobile World Congressu u Barceloni odigrali na istu kartu i predstavili još jednu legendu iz devedesetih – Nokiju 8810, samo, naravno, novu i modernu verziju, piše Zimo.co.

Prvi su dojmovi ponovno pozitivni te se čini kako ima nešto u tim starim i nostalgičnim modelima koji su obilježili kraj devedesetih i početak prošloga desetljeća i, usprkos brojnim naprednim tehnologijama koje nas okružuju, ponovno se javlja želja za posjedovanjem takvog gadgeta iz prošlosti.

Sličnu strategiju nostalgije mogao bi uskoro primijeniti i Lenovo te je njihov CEO Yang Yuanqing u jednom intervjuu tijekom mobilnoga kongresa, odgovarajući na pitanje o Motoroli RAZR, rekao kako bi takav uređaj mogli “razviti ili realizirati uskoro”. Lenovo neće kopirati Nokiju u predstavljanju sličnoga telefona kakav su imali sredinom prošlog desetljeća, već bi novi RAZR, možemo iščitati iz njegovih komentara, trebao biti smartphone koji će konkurirati današnjim top-modelima.

Naime, govoreći o novim tehnologijama i savitljivim ekranima, rekao je kako ćemo vidjeti sve više inovacija u njihovu dizajnu telefona, tako da bi novi RAZR mogao biti jedan od prvih telefona koji će imati savitljivi ekran koji će moći u potpunosti zaklopiti. Također, ovaj bi uređaj, poput originalnoga modela, trebao imati i vanjski ekran za prikazivanje obavijesti, no kako službenih informacija nema, možemo samo nagađati o potencijalnim opcijama.

Motorola RAZR jedan je od najprodavanijih preklopnih telefona na svijetu koji je u svojim zlatnim danima bio iznimno popularan, a model V3 prodan je u čak 130 milijuna komada. Bilo je to vrijeme dok su preklopni telefoni bili iznimno popularni, no kao i modeli s hardverskom tipkovnicom, pojavom pametnih telefona s ekranima osjetljivim na dodir s vremenom su pali u drugi plan na mobilnom tržištu.

Ako ste koristili RAZR i s nestrpljenjem iščekujete novu generaciju ovoga modela, upozorit ćemo vas kako informacije o njemu kruže još od 2016., a i prošle godine na Mobile World Congressu šef Lenova govorio je o ovom telefonu, no za sada sve je ostalo samo na riječima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.