Pomozimo zajedno: Djeca iz Doma Marija – naša nada prodaju božićne ukrase

Dom Marija – naša nada organizirao je prodajnu izložbu božićnih ukrasa u Tržnom centru Mepas u Širokom Brijegu. Prodajna izložba započela je u ponedjeljak 18. prosinca i trajat će do srijede 20. prosinca u radnom vremenu Tržnoga centra.

Uz ovu prodajnu izložbu, djelatnici Doma Marija – naša nada ove godine sudjelovat će i u humanitarnoj akciji “Što ti možeš učiniti za Božić“, na kojoj će pripremati ukusne palačinke i prodavati božićne ukrase. Ova akcija odvijat će se na Trgu Gojka Šuška u Širokom Brijegu, a započinje u srijedu 20. prosinca i traje do petka 22. prosinca 2017. godine.

Dom Marija – naša nada je javna ustanova koja je utemeljena radi ostvarivanja programa odgoja i rehabilitacije djece s poteškoćama u tjelesnom ili psihičkom razvoju sukladno Zakonu o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata, zaštiti obitelji s djecom.

Dom je specijalizirana ustanova koja pruža usluge za područje Županije Zapadnohercegovačke i koja se bavi savjetovanjem, prevencijom, dijagnostikom, tretmanom, terapijom i (re)habilitacijom. Kako bi se rehabilitacijski tretmani prilagodili potrebama svakoga djeteta, kreiraju se individualni rehabilitacijski programi od strane svih članova stručnoga tima koji čine fizijatri, psiholog, socijalni radnik, radni terapeuti, fizikalni terapeuti, rehabilitator,  glazbeni terapeut i odgojitelji.

Široki Brijeg: Božićni nakit čiste ljubavi

Dom pruža usluge dnevnoga i ambulantnoga tretmana. Dnevni rehabilitacijski tretman odvija se kroz različite individualne i grupne rehabilitacijske aktivnosti za djecu u dobi od 4 do 14 godina te kroz  radno-terapijske aktivnosti za osobe s poteškoćama mlađe odrasle dobi. Djeca koja su na dnevnom boravku osposobljavaju se i osamostaljuju u aktivnostima samozbrinjavanja.

U okviru ambulantnoga tretmana provodi se neurorazvojna rehabilitacija te individualni tretmani za djecu s kombiniranim poteškoćama.

Također, pruža se i psihosocijalna podrška obiteljima djece s poteškoćama kroz grupnu terapiju i savjetovanje za roditelje.

Trenutno usluge Doma koristi ukupno 224 djece, 36 djece na dnevnom boravku te 59 djece s kombiniranim poteškoćama i 129 djece (beba) s neurorazvojnim smetnjama na ambulantnom tretmanu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.