Pomozimo malom Luki iz Širokog Brijega

Udruga osoba s invaliditetom ŽZH u suradnji s Crvenim križem i Inicijativom za Široki Brijeg organizira humanitarnu akciju ”Pomozimo malom Luki” uz slogan: ”Budimo duga u Lukinom oblaku”.

Luka Barešić iz Širokog Brijega je dječak od 4 godine i boluje od rane mioklone encefalopatije i utvrđen mu je stopostotni invaliditet.

Do šestog mjeseca života imao je jake epileptične napade tijekom cijelog dana svakih sat vremena. Nakon što mu je uspostavljena dijagnoza i uvedena terapija (dvije vrste antiepileptika ) napadi su se smanjili, ali su ostavili posljedicu na psihofizički razvoj. Zbog takvoga stanja Luka je sada na razini djeteta od sedam mjeseci.

Mogućnost pomoći Luki je presađivanje matičnih stanica operativnim zahvatom u Austriji početkom trećeg mjeseca. Svrha zahvata je uklanjanje žarišta epinapada kako bi se poboljšalo njegovo zdravstveno stanje i smanjilo korištenje antiepileptika. Stručni tim liječnika je izjavio da bi dva mjeseca nakon operacije došlo do vidnih rezultata.

Operativni zahvat košta 14 000 eura. Budući da je Luki pomoć potrebna, a roditelji nisu u mogućnosti platiti operaciju , traži se pomoć svih dobrih ljudi.

”Pozivamo sve ljude dobre volje da se priključe akciji i da zajedno budemo duga u Lukinom oblaku, te svojom uplatom na navedeni Ž-R omogućimo odlazak na operaciju.

Pokažimo svoja velika srca i darujmo mu osmijeh na lice kako bi njegov život bio lakši”, stoji u apelu udruga. Kontakt osoba za ovu akciju je Zora Mikulić (predsjednica UOSI ŽZH) 063/368-480

Način uplate:
Brankica Barešić (Lukina majka), M. Marulića 8, Široki Brijeg

Tekući račun UniCredit Bank: 45249409000
Transakcijski broj: 3382202507825934

Devizni račun -S WIFT CODE: UNCRBA22
IBAN: BA39 3382 2028 6586 8939

(www.jabuka.tv)