Pomirba: U Brčkom završeni višegodišnji okršaji HSS-a i HDZ-a BiH

Predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić, zajedno s Ivanom Krndeljom, predsjednikom HSS-a Brčko i zastupnikom u Skupštini, te Pejom Mendešom, zastupnikom HSS-a u Skupštini Distrikta, dao je potporu Draganu Čoviću za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Karamatić je također poručio kako potpora vrijedi i za sve liste HNS-a BiH, a na kojima su i kandidati HSS-a, piše Večernji list BiH.

HSS nikada nije dovodio u pitanje trebaju li u vlasti sjediti oni koji imaju legitimitet svoga naroda ili oni koji su kupljeni, čak u nekim slučajevima i nametnuti. Slijedom toga želimo poslati poruku odavde iz Brčkog da će HSS za hrvatskog člana Predsjedništva BiH podržati Dragana Čovića. Naš slogan “Vjera u Boga i hrvatska sloga” jasno govori kako ćemo i dalje raditi na jedinstvu hrvatskog naroda, poručio je Karamatić.

Brčko nije slučajno izabrano kao mjesto za slanje ovih poruka.

Naime, upravo u Brčkom traju višegodišnji politički okršaji HSS-a i HDZ-a BiH, a koji su znali ići toliko daleko da su se drugim narodima prepuštale hrvatske pozicije samo kako bi jedna od ovih stranaka ostala bez dijela vlasti.

Pomirbom ovih dviju stranaka više nema potrebe da itko drugi zastupa Hrvate na ovome području i u budućnosti očekujem kako će svi problemi biti riješeni međusobnim dogovorom predstavnika ovih dviju stranaka, poručio je Karamatić.

Slične poruke poslao je i prvi čovjek HSS-a u Brčkom Ivan Krndelj.

Govorim u svoje ime i mislim da govorim u ime velikog dijela naših članova HSS-a kada kažem da svoju potporu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dajemo Draganu Čoviću. Ova potpora je naš zalog za buduću suradnju dviju stranaka i suradnju svih onih koji žele jedinstvo hrvatskih stranaka i rješenje hrvatskoga nacionalnog pitanja u BIH, istaknuo je Krndelj.

Dodao je i kako su već održani sastanci predstavnika HSS-a i HDZ-a BiH u Brčkom te kako su oni bili u pomirbenom tonu s naglaskom na važnost daljnje suradnje i očuvanja interesa Hrvata na ovim prostorima.

Očekujem da se razgovori nastave u tome duhu, a što će u konačnici rezultirati političkom stabilnošću u hrvatskom političkom tijelu u Brčkom, zaključio je Krndelj.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.