Poljski predsjednik tvrdi da su mediji njegove komentare o LGBT uzeli izvan konteksta

Poljski predsjednik Andrzej Duda zatražio je u nedjelju od međunarodnih medija da “prestanu distribuirati lažne vijesti” nakon predizbornog govora u kojem je usporedio ono što je nazvao LGBT “ideologijom” s komunističkom indoktrinacijom sovjetske ere.

LGBT prava postala su glavna tema uoči predsjedničkih izbora 28. lipnja u Poljskoj, pri čemu je Duda tvrdio da promoviranje lezbijskih, homoseksualnih, biseksualnih i transrodnih (LGBT) prava bespotrebno seksualizira djecu i šteti porodicama.

Pa opet, kao dio prljave političke borbe, moje se riječi uzimaju izvan konteksta. Doista vjerujem u različitost i jednakost, napisao je na Twitteru Duda na engleskom u nedjelju, označavajući medijske organizacije uključujući Reuters, Associated Press i Financial Times.

Nije objasnio kako su to njegove riječi pogrešno interpretirane, prenosi Reuters.

Duda je saveznik vladajuće nacionalističke Stranke prava i pravde (PiS), koja odbacuje LGBT prava kao invazivni strani utjecaj koji narušava poljske tradicionalne vrijednosti.

PiS je napao Rafala Trzaskowskog, gradonačelnika Varšave koji je ujedno i predsjednički kandidat glavne opozicijske stranke Građanska platforma, zbog uvođenja programa seksualnog obrazovanja u glavnom gradu osmišljenog tako da uključuje podučavanje o LGBT temama.

U subotu je Duda rekao da su takva učenja oblik “neoboljševizma” u govoru u gradu Brzegu na jugozapadu zemlje, kazavši da se generacija njegovih roditelja desetljećima nije borila protiv komunističke ideologije samo da bi se Poljska suočila s “novom ideologijom (LGBT prava) koja su još destruktivnija”.

O njegovom govoru izvijestili su lokalni i međunarodni mediji uključujući i Reuters.

Poljski predsjednik: LGBT ideologija je slična komunističkoj indoktrinaciji

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.