Poljski LOT početkom ljeta počinje s letovima za Mostar

LOT Polish Airlines će ove ljetne sezone početi sa letovima između Varšave i Sarajeva, što će označiti njegov ulazak na tržište Bosne i Hercegovine, šesto u bivšoj Jugoslaviji.

Letovi između dva glavna grada bit će inaugurirani 30. svibnja i letjeti pet puta tjedno, svakog ponedjeljka, utorka, četvrtka, petka i nedjelje. Usluge će se održavati sa zrakoplovom Embraer E175 s 82 sjedi9šta, izvještava Ex-Yu Aviation, prenosi BiznisInfo.ba.

U skladu sa svojom strategijom za ostatak svoje mreže u bivšoj Jugoslaviji, prijevoznik će sarajevskim putnicima ponuditi opcije transfera do brojnih destinacija putem svog čvorišta u Varšavi.

LOT-ov dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine dodatno jača prisutnost Star Alliancea u zračnoj luci, nadopunjujući Austrian, Croatia Airlines, Lufthansu, Swiss i Turkish Airlines.

Ovog ljeta LOT će također započeti čarter letove između Katowica i Mostara u ime Rego-Bis turoperatora.

Mostarski čarter letovi će se pobrinuti za vjerske hodočasnike koji posjećuju Međugorje, a s radom će početi u lipnju. Lokalne vlasti u Mostaru sklopile su trogodišnji ugovor s turoperatorom, kojim je LOT predviđen kao operativni prijevoznik za cijelo vrijeme njegovog trajanja.

Planirani su brojni letovi i prema Hrvatskoj.

Letovi za Skoplje, koji su trenutno obustavljeni, bit će obnovljeni 17. svibnja, nakon remonta zračne staze.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.