Poljska zabranila rad nedjeljom

U Poljskoj je u nedjelju na snagu stupio Zakon o obaveznoj neradnoj nedjelji zbog kojeg su ostali zatvoreni veći supermarketi i druge maloprodajne trgovine.

Prema Zakonu, koji je predložio vodeći radnički sindikat, radnici će moći nedjeljom odmarati, javlja Srna.

Opozicijske strane kritizirale su Zakon jer smatraju da je to udarac trgovačkoj slobodi i upozoravaju da će više od 10.000 radnika ostati bez posla.

Novi Zakon prvobitno zabranjuje rad trgovina dvije nedjelje mjesečno, ali će 2019. godine to biti povećano na tri nedjelje, a 2020. godine na sve četiri uz sedam izuzetaka prije uskršnjih i božićnih praznika.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • i u Welplast su radili kao nisu se smjeli gasiti strojevi a sad kad je pola radnika otšli mogu se gasit strojevi.
  SRAMOTA JE RAFITI VIŠE OD 160 sati i to je po Zakonu dok ove ratne gazde shvate da treba radnika platit i dati minimalno 20 dana odmora,dječiji,topli obrok i prevoz,porodilno i sve samo po Zakonu ljudi masovno odlaze di će zaradii plaću dječiji 300 eura za jedno djete dječijeg slobodne subot i nedjlje,praznike i svece i za samo pet godina zaradit će mirovinu 300 eura .Sve će doć na svoj brzo i shvati će se da ovo nije srednji vijek il je?

 • Poljska katolicka zemlja raskrstila pre dvajes godina sa komunizmom napraaila lustraciju sto niko na Balkanu nije od zemalja kapa do poda.

  7
  2
  • Ajde nebitno uopce sta je Poljska napravila, zanima me cisto znas li ti uopce sta je lustracija, zbog cega je uopce bitna, i kome najmanje pogoduje da se radi? Ili samo ponavljas naucene fraze.

 • Mi Hrvati smo nikakvi katolici treba sve na ulice na vrhu sa crkvom a ne stalno Blazeni Alojzije rekao ovo rekao ono a niko od biskupa ne slijedi njegov put samo blebecu jedno pricaju drugo rade a trece misle kakvi su to pastiri

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.