Poljoprivrednici u ŽZH prezentirali težak položaj ministrima Kraljeviću i Sesaru

Predstavnici poljoprivrednika u ŽZH razgovarali su u četvrtak s ministrom gospodarstva u Vladi ŽZH Darijom Sesarom te ministrom financija Tonijem Kraljevićem.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Povećati plasiranje domaćih proizvoda bila je tema sastanka koji su danas održali predstavnici poljoprivrednih proizvođača i vodećih gospodarskih subjekata u Županiji Zapadnohercegovačkoj koji se bave otkupom odnosno prodajom poljoprivrednih proizvoda s ministrom gospodarstva u Vladi ŽZH Darijom Sesarom i ministrom financija Tonijem Kraljevićem.

Predstavnici poljoprivrednih proizvođača govorili su o poljoprivrednoj proizvodnji koja će za desetak dana rezultirati sa 7-8 tisuća tona mladog krumpira koji će biti spreman za tržište.

Istaknuli su težak trenutni položaj poljoprivrednih proizvođača, ali su najavili aktivniji nastavak brendiranja domaće ambalaže s ciljem veće prepoznatljivosti vlastitih proizvoda.

Predstavnici gospodarskih subjekata tražili su određene informacije o proizvodima, količinama i načinu proizvodnje, te su izrazili spremnost za suradnju u cilju podrške domaćoj proizvodnji.

Zajednički je stav dvojice ministara je kako ovaj sastanak tek početak aktivnije suradnje predstavnika vlasti, poljoprivrednih proizvođača i gospodarskih subjekata koji otkupljuju odnosno prodaju poljoprivredne proizvode.

Ministri su naglasili kako zajedno trebamo težiti povećanju domaće proizvodnje i prodaji iste na domaćem tržištu, te da priča oko Ljubuškog ranog krumpira može biti putokaz za cjelokupnu buduću biljnu proizvodnju u Županiji Zapadnohercegovačkoj, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva ŽZH.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Ma težak položaj poljoprivrednika uvik je bio ,ne znam di je problem ,ja kupim 70 kg krompira 7 kg luka i ostalo šta mi triba nikad mi niko nije pomoga osim dragog Boga a on to zalije ,poticaji sve cirkus ,daj mu zemlju usjev i novčani poticaj i teško im a oni to sve prodaju i sebi lova a tko pita ovake nema kiše rđava godina a nema vode za zalit i opet kupit od tog ugroženog ,ma dajte dosta više lijana i slični njima

  • Kako nece biti tezak polozaj kad 80% hrane uvozite.Sad odjednom “kupujte domace”.Raspad ionako jadnog sistema.Jadna vam majka

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.