Policiji u BiH naložen najviši stupanj pripravnosti

Policijske agencije u Bosni i Hercegovinu dobile su nalog da podignu stupanj pripravnosti na najvišu razinu, potvrđeno je u četvrtak iz Vijeća ministara BiH uz objašnjenje kako je rječ o preventivnoj mjeri te kako u ovom trenutku “nema informacija koje bi mogle biti razlog uznemirenja građana”.

Kako je navedeno u priopćenju dostavljenom medijima, odluku o podizanju stupnja pripravnosti policijskih agencija u BiH tijekom dana donijeli su predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici Mirko Šarović Vjekoslav Bevanda, koji su ujedno članovi tzv. Izvršnog obavještajnog odbora, političkog tijela zaduženog za koordinaciju rada i upravljanje sigurnosnim agencijama.

Nakon bombaškog napada na veleposlanstvo SAD-a u Podgorici Zvizdić, Šarović i Bevanda održali su konzultativni sastanak s ravnateljem Ravnateljstva za koordinaciju policijskih tijela Mirsadom Vilićem i ravnateljem Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmanom Mehmedagićem kako bi razmotrili sigurnosno stanje u BiH.

“Zatraženo je da se podignu mjere sigurnosti na najvišu razinu i da se poveća angažiranost pripadnika (policijskih) agencija na terenu. Ravnatelji Vilić i Mehmedagić su kazali kako će sve policijske i sigurnosne agencije pojačati mjere sigurnosti na razinu veću od uobičajene, ali su i istaknuli kako ne postoje informacije koje bi mogle biti razlog za uznemirenost građana BiH”, stoji u priopćenju dostavljenom medijima iz Vijeća ministara BiH.

(Hina)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.