Policija zaplijenjeni Ferrari pretvorila u presretač

Ferrari zaplijenjen od kriminalaca češka policija upotrijebit će za gonjenje “najagresivnijih vozača” na autocestama u zemlji.

Srebrni Ferrari 458 Italia, čija je kataloška cijena nešto ispod 200.000 eura kada je nov, može postići brzinu do 325 kilometara na sat.

Sada ima plave i žute pruge kao obični češki policijski automobili, ali samo posebno obučeni policajci smiju sjediti za volanom. Trošak prenamjene sportskog automobila za policijsku uporabu bio je nešto ispod 14.000 eura, prema izvješćima lokalnih medija.

Voditelj odjela za promet češke policije Jiri Zly rekao je da je Ferrari zaplijenjen od kriminalaca i da će se njime koristiti u širokom rasponu zadaća, poput potjere za kradljivcima automobila koji prelaze našu zemlju u bijegu u susjedne zemlje, objasnio je.

Kažu tako da je Ferrari F142 – 458 Italia 2011. godište, prešao je samo oko 2.000 kilometara, a V8 motor od 5.000 cm3 i snage 416 kW omogućava mu najvišu brzinu od 326 km/h.

Naknadno je opremljen sustavom kamera, radio stanicom, svjetlima upozorenja te displayem za ispisivanje poruka u stražnjem dijelu. Uz to, iz originalne crvene boje ruho mu je promijenjeno u prepoznatljive policijske boje s izraženom vidljivošću.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.