Novi korona-partyji u BiH: Načelnik "okrenuo" janje, okupili se vlastodršci i lokalni moćnici | Jabuka.tv

Novi korona-partyji u BiH: Načelnik ”okrenuo” janje, okupili se vlastodršci i lokalni moćnici

Nakon skandaloznog korona-partyja koji je u ponedjeljak navečer prekinut u Sarajevu, i policija Unsko-sanske županije u utorak je imala pune ruke posla zbog druženja koje je organizirao načelnik općine Bosanski Petrovac Dejan Prošić.

Kako je potvrđeno iz MUP-a USŽ, Prošić je okupio veći broj osoba koje su nazočile okretanju janjeta na ražnju.

Foto: SanaInfo

Bilo je 11 osoba i prekršene su sve naredbe Federalnog stožera civilne zaštite. Dakle, okupilo se više od pet osoba, okupljeni nisu nosili maske niti su poštovali socijalnu distancu. Svim nazočnim osobama su izrečene zakonom propisane sankcije, kazali su za Klix iz Operativnog centra MUP-a USŽ.

Na druženju su bili i šef Civilne zaštite i zapovjednik vatrogasne postrojbe.

Incident se dogodio u zaseoku Bukovača.

Dernečilo se i u Bijeljini: Lokalni moćnici se okupili se unatoč propisanim mjerama

Ni predstavnici lokalnih vlasti u Bijeljini prethodnih dana nisu mnogo marili za propisane mjere zabrane okupljanja, socijalne distance, nošenja maski… Neki od njih okupili su se na još jednom, takozvanom korona-partyju.

Kako javlja BN, vlastodršci su partijali u blizini nove zgrade zatvora kod tvornice Elvako u Bijeljini, a nije im smetalo što su na snazi mjere suzbijanja širenja pandemije koronavirusa.

Foto: BN

Povod novog korona-partyja nije poznat, osim da su se okupili lokalni moćnici i njima bliski ljudi. Među njima su bili predsjednik gradske Skupštine Slaviša Marković (PDP), direktor zatvora Milenko Gajić (SNSD), Milenko Vičanović (PDP), Slaviša Cacanović, donedavni direktor AD “Grad”…

Fotografije koje je objavio BN navodno su nastale u pogonu proizvodnje stolarije u Bijeljini koja je skoro pokrenuta. Druženje uz hranu i piće, bez poštivanja mjera okupljanja i distance, bez maski i rukavica, održan je u popodnevnim satima za vrijeme stroge zabrane okupljanja i u jeku pandemije koronavirusa.

Veliki korona-party u Sarajevu, intervenirala policija

(www.jabuka.tv)


22 komentara

Komentiraj: