Policija uhitila 18 dilera širom BiH

U policijskoj akciji kodnog naziva “Piramida“ slobode je lišeno 18 osoba zbog kaznenih djela zloupotrebe opojnih droga potvrdio je direktor policije RS-a Darko Ćulum.

Izvršeni su i pretresi na 23 lokacije te oduzeta određena količina opojnih droga, 23 grama kokaina, 95 grama heroina, 1.425 grama marihuane i 32 grama spida.

U akciju su bile uključene policijske uprave Banje Luka, Prijedora i Istočnog Sarajeva, a, kako je rekao, asistenciju su pružili i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Sanskog Mosta i Visokog, javlja Dnevni list.

Načelnik Uprave MUPRS-a za organizirani i teški kriminal Darko Ilić je na vanrednoj konferenciji za novinare naveo da su uhićeni od ranije poznati policiji, te da su u pitanju uglavnom dileri, koji su već osuđivani za kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Ilić je potvrdio da je priprema akcije počela u travnju.

– Bazirali smo se na uličnu prodaju droge. Nismo išli ka oduzimanju veće količine droga. U proteklih šest mjeseci bilo je 20 primopredaja droga od prodavača ka ovisniku. Droga je dolazila iz Sarajeva i Sanskog Mosta ka Banjoj Luci gdje se prodavala na banjalučkim ulicama – naveo je Ilić.

(Dnevni list)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.