Policija u velikoj akciji u Visokom uhitila 15 osoba

U velikoj zajedničkoj akciji Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojske županije i Županijskog tužiteljstva ZDŽ, koja je provedena na širem području općine Visoko, uhićeno je 15 osoba, od kojih je devet privedeno u prostorije za privođenje Policijske uprave I u Zenici.

Tijekom izvođenja akcije obavljaju se pretresi na više lokacija na području općine Visoko i poduzimaju operativne i istražne aktivnosti te lišavanje slobode osoba koje se dovode u vezu sa zlouporabom opojnih sredstava i nedozvoljenim držanjem vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava, te drugih kaznenih djela.

Policija je tijekom pretresa pronašla mnogo materijala i stvari koje se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih sredstava i izvršenjem više teških kaznenih djela koja su izvršena na području Visokog.

Nakon brojnih incidenata, tijekom kojih su se dogodila dva oružana obračuna lokalnih kriminalaca, više pljački, pokušaji ubojstva i drugih kriminalnih radnji, općinska uprava Visokog je prije nekoliko dana zatražila pojačanje policijskih aktivnosti koje su danas realizirane u širem opsegu.

Šire informacije o poduzetim aktivnostima Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojske županije i Županijskog tužiteljstva ZDŽ bit će objavljene nakon saslušanja privedenih devet osoba u istražne prostorije Odjela kriminalističke policije MUP-a ZDŽ.

(Fena)

Komentiraj: