Policija u Širokom Brijegu i Grudama kaznila dvojicu zbog pirotehnike

U petak u 19.20 sati, postupajući u okviru akcije “Mir i dobro”, policijski službenici PU Grude zatekli su u Grudama I. L. (27) sa šireg područja Gruda gdje suprotno zakonskim odredbama prodaje pirotehnička sredstava

. Uz izdanu potvrdu pirotehnička sredstva su oduzeta od I. L. (27) o čemu je PU Grude izvijestila općinsku inspekciju. PU Grude će I. L. (27) uručiti prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11. stavak (1) točka f) Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke kojim će istome izreći novčanu kaznu u iznosu od 400,00 KM.

Postupajući u okviru navedene akcije policijski službenici PU Široki Brijeg u petak su sankcionirali F. Č. (20) sa šireg područja Širokog Brijega zbog prekršaja iz čl. 9. stavak (1) točke d) Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke (paljenje pirotehničkih sredstava na javnom mjestu protivno pozitivnim zakonskim propisima) – za navedeni prekršaj istome je izrečena novčana kazna u iznosu od 50,00 KM, navodi se u biltenu ”Halo 122” na službenoj stranici MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj: