Policija u Posušju kaznila devet vozača zbog neposjedovanja zimske opreme

U petak 22. siječnja, u vremenu od 9.00 do 15.00 sati, na području općine Posušje provedena je županijska akcija pojačane kontrole prometa pod nazivom ”Zima – sigurni u prometu”.

U akciji je sudjelovalo pet policijskih ophodnji – po jedna ophodnja PU Posušje, PU Grude, PU Ljubuški, PU Široki Brijeg i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH , koje su kontrolirale promet u skladu s planom akcije.

Primarni ciljevi akcije bili su otkrivanje i sankcioniranje sudionika u prometu koji upravljaju vozilima bez zimske opreme i koji upravljaju neregistriranim motornim vozilima, a sankcionirani su i drugi evidentirani prekršaji.

Tijekom akcije kontrolirano je 88 vozača i vozila, a evidentirano je ukupno 38 prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno 8 neregistriranih motornih vozila.

Evidentirani su slijedeći prometni prekršaji: 9 prometnih prekršaja počinjeno je upravljanjem motornim vozilom koje nema potrebnu zimsku opremu, 8 prekršaja počinjeno je upravljanjem neregistriranim motornim vozilom, itd. Svi počiniteljima prekršaja uručeni su prekršajni nalozi, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.