Policija rasvijetlila dvije krađe u Širokom Brijegu

PU Široki Brijeg rasvijetlila je dvije krađe.

Dana 27. veljače 2015. godine 26-godišnji građanin je prijavio u PU Široki Brijeg da mu je četiri dana ranije otuđen mobitel marke Samsung, model gt19105p.

Oštećeni je prijavio da mu je mobitel otuđen na radnom mjestu, u jednom širokobriješkom poduzeću. Operativnim radom kao mogući počinitelj identificiran je M. K. (42) iz Kočerina.

Nad M. K. (42) je izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Široki Brijeg, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti počinio navedeno kazneno djelo.

Uz izdanu potvrdu, od M. K. je oduzet navedeni mobitel, te će isti biti vraćen vlasniku kada se za to steknu uvjeti.
PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M. K. (42), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Krađa iz čl. 286. KZ-a FBiH.

U utorak 28. travnja PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da je nepoznati muškarac otuđio više parfema iz trgovine DM u Širokom Brijegu.

Odmah nakon zaprimljene prijave policijski službenici izišli su na lice mjesta te izvršili pretragu terena tijekom koje je pronađen i lišen slobode D. Š. (44) iz Sarajeva, općina Novi Grad.

Nad D. Š. (44) je izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Široki Brijeg, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti počinio navedeno kazneno djelo.

Uz izdanu potvrdu, od D. Š. su oduzeti parfemi koji potječu iz krađe, te će isti biti vraćeni oštećenoj trgovini kada se za to steknu uvjeti.

PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D. Š. (44), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Krađa iz čl. 286. KZ-a FBiH, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)

22 komentara

Komentiraj: