Policija preuzela kontrolu nad američkim Kongresom, preminule četiri osobe – Jabuka.tv

Policija preuzela kontrolu nad američkim Kongresom, preminule četiri osobe

Policija je preuzela kontrolu nad američkim Kongresom nekoliko sati nakon što su pristalice predsjednika Donalda Trumpa u srijedu izvršili upad u jednu od najznačajnijih američkih zgrada, zbog čega je došlo do kaosa u glavnom gradu SAD-a.

Sve se dogodilo nakon što je Trump pozivao svoje pristalice na borbu protiv ceremonijalnog prebrojavanja elektorskih glasova koji će potvrditi izabranog predsjednika Joea Bidena.

Nešto poslije 13:00 sati po lokalnom vremenu u srijedu stotine prosvjednika progurali su se kroz barikade postavljene duž zgrade Capitola, gdje su se sukobili s policajcima, a neki su policajce nazivali izdajnicima jer rade svoj posao, prenio je CNN.

Otprilike 90 minuta kasnije, policija je priopćila da su prosvjednici upali u zgradu i da su vrata Doma i Senata zaključana. Potpredsjednik Mike Pence također je evakuiran iz Capitola, gdje je trebao sudjelovati u prebrojavanju elektorskih glasova.

Upotrijebljeno je vatreno oružje na jednu prosvjednicu, koja je, u međuvremenu, prema medijskim navodima, preminula u bolnici od posljedica ranjavanja.

Policija Washingtona objavila je da su četiri osobe preminule tijekom sinoćnjeg upada Trumpovih pristaša u Capitol. Zasad je uhićeno 53 ljudi, njih 47 zbog kršenja odredbe o policijskom satu.

Gradonačelnica Washingtona je najavila uvođenje policijskog sata od 18:00 sati po lokalnom vremenu. Iako je policijski sat u međuvremenu stupio na snagu neki prosvjednici odbijaju poštovati tu odluku i dalje stoje u blizini policijskih barikada.

(www.jabuka.tv)


24 komentara

 • Kad je u Hongkongu policija intervenirala cijeli je “zapad” skočio u obranu razbijača. Izgleda da će i u Americi na kraju pobjedit Antifa.

 • Imaju oni kontrolu cijelo vrijeme ovo je još jedan trik da se smanje ljudima slobode. Stara škola al još pali po ko zna koji put

 • Iako se glasovi jos broje i prebrojavaju Biden je proglasen pobjednikom. Iako je u tijeku brojanje i provjera elektorskih glasova Biden je proglasen pobjednikon. Iako se pita-burek tek rasukala pa treba se zamotati pa ispeci pa zaciniti pita je tako ukusna. Nije potrebno pricekati proces priprave bureka za jelo i kušati burek, već znamo da je burek ukusan.Ako pita u procesu priprave se presoli ili potpuno izgori, nema veze burek je ukusan.To je logika medija, laži i propagande koju intenzivno slusamo i oko ovog ”hazardnog” virusa. Laž se u medijima hrani lažima u suprotnom ne bi opstala.

  • Elektorske drzave su potvrdile rezultate izbora i Bidena kao izabranog predsjednika, nema se tu vise sta brojati, pises totalne gluposti.

   • Glasove ne potvrdjuju elektorske drzave već ELEKTORI. U vrijeme upada prosvjednika u capitol hill odrzavano je brojanje i evaulacija danih glasova. Jucer su se glasovi sluzbeno brojali. Upadom prosvjednika u kongres prekinuto je
    brojanje. U cijelom procesu izvještavanja mass mediji huškaju i gotovo strastvenošću iz pornografskih uradaka zastupaju jednu stranu. Objektivnost, logička realnost, nepristranost i umjesnost kao da su bolesti pa se bježi od tih vrijednosti da te ne zahvati.

  • Prebrojili su ih već pet puta. Trump je skupio ove budaletine i odgovoran je za upad u Kongres. Za to će završiti iza rešetaka. Kraj priče.

 • Ubili su nenaoružanu bijelu ženu!
  Veteranku iz njihovih ratnih misija.
  NEMA veze, glavno da nije čađavica jer njih ne smiješ upucati.
  Ono crnačko smeće od kriminalca Flojd potaknuo je sve kriminalce da pale, žare i ubijaju na ulicama američkih gradova.
  Nema veze, glavno je da crnčuge ne vise s grana kao majmuni u Africi.

 • Vi gore s tim komentarima ste teški retardi.
  Nije ni čudo što vas je Soros platio Gatesu da vas čipira, planet Zemlja će im zahvaljivati na tome

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.