Policija otkrila počinitelje četiriju krađa u Ljubuškom

Istražitelji PU Ljubuški rasvijetlili su četiri kaznena djela – tri teške krađe i jednu krađu, koje su nepoznate osobe počinile na širem području Ljubuškog u posljednja tri mjeseca.

U navedenom razdoblju nepoznati počinitelji su provalili u tri obiteljske kuće, te su iz istih otuđili određenu količinu bijele tehnike i druge vrijedne predmete, te je počinjena krađa iz jednog objekta.

Operativnim radom istražitelji su došli do sanjanja da se u vezu s izvršenjem ovih kaznenih djela mogu dovesti K. M. (19) i D. P. (28), oba sa šireg područja općine Ljubuški i K. B. (22), sa šireg područja Mostara.

U prošli četvrtak navedene osobe su lišene slobode te je nad njima izvršena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da su isti počinili navedena kaznena djela, a također je utvrđeno postojanje osnova sumnje da se u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela mogu dovesti i Z. R. (20) iz Čitluka, I. H. (25) sa šireg područja općine Ljubuški i M. K. (30) sa šireg područja općine Čitluk te su isti naknadno lišeni slobode i kriminalistički obrađeni.

Tijekom četvrtka i petka policijski službenici PU Ljubuški izvršili su veći broj pretraga obiteljskih kuća, pratećih objekata, okućnica i motornih vozila koje koriste D. P. (28), K. M. (19) i I. H. (25) a prilikom pretraga kuća koje koriste D. P. (28) i I. H. (25) pronađen je veći broj predmeta koji potječu iz krađa i teških krađa.

Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje u cilju dokumentiranja izvršenih kaznenih djela.

Nakon kompletiranja dokumentacije PU Ljubuški će podnijeti Županijskom tužiteljstvu odgovarajuća izvješća o počinjenom kaznenom djelu protiv navedenih osoba, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.