Policija kod škola: MUP ŽZH u akciji “Djeca sigurna u prometu” – Jabuka.tv

Policija kod škola: MUP ŽZH u akciji “Djeca sigurna u prometu”

Uprava policije MUP-a ŽZH povodom početka nove školske godine zavest že Županijsku prometno-preventivnu akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom “Djeca sigurna u prometu”.

Kako navode iz Uprave policije županijskog MUP-a, cilj akcije je podići stanje sigurnosti prometa na višu razinu na prometnicama u blizini škola, štiteći najmlađu populaciju u prometu.

Ova akcija ima prvenstveno za cilj da preventivnim djelovanjem na sudionike u prometu doprinese što sigurnijem odvijanju prometa, navedeno je u priopćenju.

U vrijeme trajanja akcije bit će uočljiva nazočnost policijskih službenika u blizini škola i dionica ceste gdje se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta.

Također, policijski službenici svih PU održat će predavanja u školama na području ŽZH, svim učenicima prvih razreda te ih tom prilikom upozoriti na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i educirati ih o osnovnim pravilima ponašanja u prometu koje trebaju poštivati.

Koristimo priliku da apeliramo na vozače motornih vozila da poštuju prometne znakove, posebice pješačke prijelaze koje koriste djeca kao najranjivija skupina sudionika u prometu, zaključeno je u priopćenju MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Kod nas su rijetki vozači koji se zaustavljaju na pješačkim prijelazima. Napravite koju akciju po tom pitanju i apelirajte da se oboje pješački prijelazi malo kvalitetnijom bijelom bojom koju kiša ne ispire.

  • Staju svi na pješačkim po Splitu i Zagrebu, nego ovdje ‘zaborave’. Treba stavit kaznu za nezaustavljanje na pješačkom 500 KM pa će se svak zaustavit. Nego komplicirano je to pratit našim pajkanima, lakše je iz Bušlja naplatit za vožnju 80 km/h.

  • Zasto bila boja??? Zasto ne neka kricava?? Zuta, orangasta, crvena! Ali i Skola za obuku sofera to triba naglasavat stalno!Jednom sam stala u Mostaru na pjesackom nekoj zeni, ona nece da pridje! Pitam se zasto?? A ono iz suprotne strane vozi jedan Auto- skola i ne staje!! Bozeee’ Jos je instruktor sio ono nakoso, vazno , drzi se rukom za rukovat! Ja po svireni!! Kreten!! Uostalom u sela, opcine i gradove uvesti 30- ZONU i problem rjesen!

  • Nek nasa policija pazi da ne pogazi djecu, tko sve tamo radi sumnjam da su oni svezani a kamoli nesto drugo.. najgori bivsu ucenici iz skola su sada ti koji prave red u Sirokom, ljudi moji niste ni svjesni tko vas zaustavlja

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.