Policija kažnjava zatamnjena stakla

Policija u Bosni i Hercegovini počela je kažnjavati vozače automobila sa zatamnjenim staklima pokušavajući i na taj način utjecati na smanjenje stope kriminala jer vjeruje da se takva vozila najčešće koriste pri izvršenju kaznenih djela.

Pojačanu kontrolu prometa te sankcioniranje vlasnika vozila sa zatamnjenim staklima za sada provodi policija Republike Srpske.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova RS u utorak je priopćeno kako je od 16. siječnja, kada je počeo pojačani nadzor provedbe zakonskih odredbi koje zabranjuju uporabu dodatno zatamnjenih stakala na vozilima, kontrolirano 710 takvih vozila, a kažnjeno je 596 vozača koji su se zatekli za upravljačima, piše Hina.

Iz policije su najavili kako će se ovakav nadzor nastaviti te podsjećaju kako su zakonom zabranjena stakla zatamnjena postavljanjem folija i dodatnim bojanjem u odnosu na tvorničku ugradnju.

“U javnom prometu sudjeluje veliki broj vozila s dodatno zatamnjenim staklima, a da dio njih koriste osobe sklone kriminalu”, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.