Policija istražuje poslovanje Agrokora

”Policija je započela izvide vezane uz indicije da postoje nepravilnosti povezane s poslovanjem Agrokora. Ti su izvidi u tijeku već više tjedana”, objavio je tjednik Nacional dodavši kako policija u tom slučaju ništa ne prejudicira, nego je zainteresirana za to da ustanovi kakvo je činjenično stanje kada je riječ o indicijama s kojima o toj temi raspolažu.

”Policiju ni u kom slučaju ne interesira to da utječe na budućnost poslovanja Agrokora. Zanima je je li bilo nepravilnosti u prošlosti, kako je do toga došlo te jesu li postojali i neki vanjski čimbenici koji su to omogućili. Dosta je bilo toga što se nekoć radilo, a što je Agrokor uopće dovelo u situaciju da potencijalno ugrozi funkcioniranje kompletnoga gospodarstva. Policija se, slikovito govoreći, u ovoj situaciji ponaša poput liječnika – ući će dubinski u problematiku te će potom postaviti dijagnozu koja će se potencijalno pretvoriti u kaznene prijave”, izjavio je u ponedjeljak poslijepodne za Nacional izvor upoznat s postupanjem policije.

U Agrokoru kažu kako se sam Todorić nema čega plašiti i da nije razmišljao o bijegu iz Hrvatske.

Naime, Porezna uprava Hrvatske blokirala je 31. ožujka račune koncerna Agrokor, te kompanija Ledo, Tisak, PIK Vrbovec i Belje.

Agrokor ima problem s likvidnošću zbog nagomilanih dugova u iznosu od šest milijardi eura, od kojih najveći dio dospijeva na naplatu 2020. godine. Ovaj koncern svu dobit već troši samo na otplatu kamata.

Ulogu lidera u traženju rješenja preuzela je Sberbanka, koja drži više od polovine duga Agrokora. Ruska VTB banka je, uz Sberbanku, jedan od najvećih povjeritelja Agrokora.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.