Policija HNŽ-a najavila prosvjede

Policija Hercegovačko-neretvanske županije najavljuje prosvjede jer je izigrana od Vlade HNŽ, koja im unatoč dogovoru sa sindikatom nije isplatila dugovanja po pravosnažnim sudskim odlukama, a potom je izignorirala njihova upozorenja na rokove.

Iz Sindikata policije ističu da je prosvjed jedini potez koji im je ostao, nakon što ih je Vlada HNŽ izigrala, te pojašnjavaju da je 28. rujna 2021. godine Upravni odbor donio Odluku o prosvjednom okupljanju ako na sljedećoj sjednici Vlade HNŽ ne bude donesena odgovarajuća odluka, o čemu su upoznali premijera Vlade HNŽ Nevenka Hercega, ministra financija Adnana Faladžića i ministra unutarnjih poslova Slađana Bevandu.

Ali kako na sjednici Vlade koja je održana 12. listopada ova problematika nije ni razmatrana Sindikat policije je odlučio obavijestiti javnost da će samostalno ili s ostalim sindikatima proračunskih korisnika organizirati prosvjedno okupljanje i prosvjednu šetnju, navode iz Sindikata policije HNŽ napominjući da je to jedini način da se izbore za svoja prava.

Podsjećaju kako je jedan od najvećih problema s kojim se dugi niz godina susreće Sindikat policije u HNŽ neisplata dugovanja po pravosnažnim sudskim odlukama.

Iako je Vlada HNŽ u namjeri da zaustavi presude zbog kršenja prava na suđenje u razumnom roku, prema Sudu za ljudska prava u Strasbourgu uputila Akcijski plan za realizaciju generalnih mjera, te u Proračunu za 2021. godinu predvidjela 4,5 milijuna KM za isplatu dijela uknjiženih dugovanja, svjedoci smo maksimalnog odugovlačenja i očigledne nespremnosti Vlade za provođenje vlastitih odluka, ističu iz Sindikata policije.

U cilju premašivanja ove problematike , podsjećaju da je Sindikat policije s predstavnicima Vlade koju su predstavljali ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda i ministar financija Adnan Faladžić 24. lipnja 2021. godine održao sastanak na kojem je dogovoren način i dinamika isplate ove vrste dugovanja za 2021. godinu.

U pismenoj i usmenoj komunikaciji s premijerom Nevenkom Hercegom i njegovim Uredom uvjeravani smo da će sve dogovoreno s navedena dva ministra kao predstavnicima Vlade biti i provedeno. Iako smo imali čvrsta uvjerenja da će već na sljedećoj sjednici Vlade HNŽ biti donesena odgovarajuća odluka, te ista biti realizirana u tijeku Proračunske 2021. godine, u proteklom razdoblju su održane četiri sjednice Vlade, a navedena problematika nije razmatrana, te je na taj način vrlo upitna mogućnost provođenja dogovora tijekom ove fiskalne godine, objasnili su iz Sindikata policije.

Podsjećaju da su u prethodnim godinama rebalansom proračuna bili izigrani od strane Vlade HNŽ na način da su sredstva predviđena ovom stavkom na sumnjiv način raspoređivana na druge pozicije i da je prosvjed policije u HNŽ jedini način da se izbore za svoja prava, prenosi Klix.

Inače, policija u HNŽ-u godinama funkcionira pod otežanim okolnostima i jedina je u državi bez komesara, što uzrokuje niz problema u funkcioniranju.

(www.jabuka.tv)4 komentara

  • I treba im “povecati” place..primiti ih bar jos 500,kupiti im nove..jace utomobile i da se ko medjedi vozaju po gradovima..da se sepure ko pijevci od kafica do kafica..i da jadnu sirotinju kaznajvaju gdje god stignu!Dileri droge vozaju se bez reg.plocica i neka budu fer i kazu kad su ih kaznili?U Capljini..drogu dilaju svaki dan u Duhanskoj stanici, svaku vecer su 3 ili 4 auta bez reg pl.i dilaju!I to ne bi bilo tuzno da ta Duhanska ne granici s MUPom🤣🤣🤣🤣😫😫😫😫i NITKO NE REAGIRA!kazu nije to obim naseg posla?A sto je?

  • Drotovi su obične seronje,banda pokrala Aluminij i ostavili tisuću obitelji bez kruha ista ta banda poslala te iste džandare na radnike i ti debili spremno isukali pendreke i mlatili te radnike na magistrali i spremno stali u obranu” stožernika” i “spasitelja”,e nek vas sad ti isti prcaju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.