Policija će kažnjavati pješake ukoliko cestu budu prelazili pijani

Zakon detaljnije razmatra status svih sudionika u prometu. Iz MUP-a SK-a priopćili su da će policija u idućem razdoblju upozoravati građane na odredbe novog zakona.

Jedna od odredbi novog zakona je da vozaču motornog vozila za vrijeme vožnje nije dopušteno u vozilu uključiti audio–video uređaj tako glasno da ne može da čuti signale ostalih sudionika u prometu, niti mu je dopuštena upotreba slušalica za slušanje audio uređaja na oba uha, prenosi Dnevnik.ba. Zabranjeno je i vozačima motocikla, lakog motocikla i mopeda upravljanje na jednom kotaču.

Policija će kažnjavati i pješake ukoliko se ne budu pridržavali novih odredbi. Tako je zabranjeno kretanje pješaka po kolniku ako je pod utjecajem alkohola.

Smatrat će se da je pješak pod utjecajem alkohola ako se odgovarajućim sredstvima i aparatima za mjerenje utvrdi da mu količina alkohola u organizmu iznosi više od 0,8 g/kg ili kod kojeg se, bez obzira na količinu alkohola u krvi, stručnim pregledom utvrdi da pokazuje znakove promijenjenog ponašanja izazvanog utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava”, navodi se u novom zakonu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.