Policajci u HBŽ-u dobili značke nakon 25 godina čekanja

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije zadužili su nove službene policijske značke i iskaznice, koje nisu imali od osnivanja županijskog MUP-a 1997. godine, a koje su im neophodne u svakodnevnom radu.

Uvažavajući činjenicu na području HBŽ-a žive predstavnici sva tri konstitutivna naroda i ostali, a koji su i sukladno Zakonu zastupljeni u Ministarstvu, izgled policijske iskaznice i značke u ovom pogledu je neutralan, priopćeno je iz županijskog MUP-a.

Iz MUP-a podsjećaju da je Sindikat djelatnika MUP-a u Hercegbosanskoj županiji Vladi HBŽ-a početkom prošle godine uputio inicijativu s prijedlogom izrade službenih policijskih znački i iskaznica, nakon čega je ministar unutarnjih poslova, uz odobrenje Vlade, imenovao radnu grupu za izradu prijedloga Uredbe o izgledu policijske značke i službene policijske iskaznice policijskih službenika MUP-a.

Imenovana radna grupa je sačinila prijedlog Uredbe uz suradnju sa Sindikatom djelatnika MUP-a, uputila je ministru, te je Vlada Hercegbosanske županije usvojila Uredbu i odobrila novčana sredstva u iznosu od 50.000 KM i naložila Ministarstvu da provede proceduru javne nabave.

Nakon provedene procedure početkom ove godine 340 policijskih službenika kao i ministar unutarnjih poslova dobili su službenu policijsku značku i iskaznicu nakon 25 godina čekanja.

Foto: MUP HBŽ

(www.jabuka.tv)

16 komentara

    • Hercegbosanska zupanija je sporan naziv, jedni ga zovu tako, drugi ga ne zovu tako, jednako kao sto netko kaze kanton, a netko zupanija (iako je to neispravno zapravo).

  • Kanton i županija nisu isto. A ovaj logo bas i ne prilici teritoriju koji je po Daytonu pripao Hrvatima. Lijepo nas naši političari prodase.

    • Francek iskoristio Hercegovce za rat , pa im poslije stavio granicu I danas jača nego izmedju bilo kojih država.
      Naivni Hercegovci (većina HDZ) u vlasti popušili i to je cijena.

  • Župa se koristi samo u korespondenciji medju hdzovcama, čim nesto pisu izvan svog vagona moraju koristiti Ustavni naziv Kanton

  • Franček podijelio g. Izetbegoviću priznanje za pelcovanje uzpovaca koji su sad većina u samo jednom kantonu ( ZHK). Franček je bio uzoran i major OZNE jer je blizu Cazme naredio poboj preko 2K rvata koji su bjezali prema Blajburgu, imate na netu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.