Poletio posljednji zrakoplov s berlinskog aerodroma Tegel

Posljednji zrakoplov, onaj za Pariz, poletio je s berlinske zračne luke Tegel, koja se službeno zatvorila u nedjelju nakon šest desetljeća rada te tako otvorio put novoj zračnoj luci na jugoistoku grada.

Tegel, koji se nalazi na sjeveru, trebao bi ostati u pričuvi sljedećih šest mjeseci, prije nego što mu istekne licenca 4. svibnja 2021.

Posljednji let s Tegela bio je poseban let kompanije Air France koji je odletio za Pariz u 15 sati, s počasnim gostima i novinarima. Let su među ostalima ispratili gradonačelnik i francuski veleposlanik.

Zrakoplov Air Francea također je bio prvi zrakoplov koji je sletio na Tegel 1960.

Posljednji redoviti putnički let bio je u subotu s Tegela, a promatrale su ga stotine ljudi koje su se došle oprostiti od zračne luke.

Ta zračna luka također je poznata po neobičnoj arhitekturi, s glavnom zgradom koja je oblikovana u šesterokut oko mjesta odlaganja prtljage, otkud se moglo brzo prohodati do svakog izlaza.

Međutim, zračna luka iz vremena hladnog rata nije više mogla primiti onoliko putnika koliko je kroz njega prolazilo. Građen je za 10 milijuna putnika, dok je prošle godine kroz njega prošlo 24 milijuna ljudi.

Nova zračna luka, Berlin Brandenberg, ili kraće BER, primio je svoje prve putnike prije tjedan dana, nakon godina kašnjenja, što je postalo izvor frustracija za njemački glavni grad. Novi terminal otvorio se devet godina nakon inicijalnog roka.

Zatvaranje jednog i otvaranje drugog aerodroma dogodilo se u vrijeme kad je letenje uvelike smanjeno zbog mjera kojima se pokušava smanjiti širenje koronavirusa, sa samo trećinom uobičajenog broja letova u odnosu na uobičajen broj.

(Hina) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.