Pola godine zatvora za krađu milodara iz crkve u Ljubuškom

Na šest mjeseci zatvora osuđen je čapljinac Josip Karačić jer je prije godinu dana provalio u crkvu Svete Kate u Ljubuškom odakle je ukrao kovanice iz kutijica za milodare.

Iako je u sudnici Općinskog suda u Ljubuškom rekao kako se kaje te priznao da je provalio u crkvu, na ljubuškom Sudu su mu izrekli kaznu od pola godine zatvora kako bi se ispunila svrha kažnjavanja te kako bi se popravio.

Naime, u jučerašnjem priopćenju Općinskog suda Ljubuški se navodi kako je on ranije kažnjavan za mnogobrojna kaznena djela. Što se tiče prošlogodišnje provale u Crkvu usred Ljubuškog, tada su policajci dobili dojavu da netko provaljuje u crkvu te su došli pred istu i uhitili Karačića kada je iznosio sitni novac.

Kako su jučer priopćili iz Suda, on je te večeri 8. srpnja 2014. s metalnim vijkom obio drvena vrata s južne strane Crkve te je ušao unutra i iz kutijica ukrao kovanice. “Odvalio je vratašca na drvenim sandučićima ispod dva kipa, a potom kroz sačinjen otvor iz unutrašnjosti kipova uzeo neutvrđeni iznos sitnog novca u metalnim kovanicama, nakon čega je sa otuđenim novcem izišao kroz ulazna vrata izvan Crkve gdje su ga zatekli policijski službenici PU Ljubuški”, navodi se u jučerašnjem priopćenju Općinskog suda u Ljubuškom.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • KAKO GLUP KOMENTAR.TREBA KAZNITI SVAKOGA TKO JE LOPOV,ALI IMA TU JEDNA KVAKA.OVAJ LIK OSUĐEN ZBOG LEMUZINE(sitniša) A STOTINE ONIH KOJI SU OBILI TUĐE KUĆE,RADNJE I ZNA SE TKO SU SU POŠTENI..BLA,BLAA,NIKO NIKOME.JELI TO SUD RADI ONDA POSAO KAKO TREBA?NIJE.

  • tako je oni sto pljackaju narod netrebaju u zatvor.ali ima i jos jedna crkva u Klobuku sto je opljackana za jednog se odma u selu reklo zato sto nema ko stat iza njega a drugi Josip Antic dedo mu pjeva u crkvenom zboru pa i fratar nije tija zanjeg rec.ali cujem da su ga uhvatili pa se nadam da ce taj ljubuski sud i njega osudit za pljacku crkve u Klobuku.pozz

Komentiraj: