Pokušao zaustaviti bagere na gradilištu prilazne ceste za Pelješki most: “Pucajte, ne bojim se”

Sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, stonski vinar Miho Rozić priveden je u Policijsku postaju Ston zbog pružanja pasivnog otpora prilikom asistencije policije Hrvatskim cestama, izvođaču radova na pristupnoj cesti Pelješkom mostu, potvrdili su u ponedjeljak iz PU dubrovačko-neretvanske.

Hrvatske ceste u ponedjeljak su dopremile tešku mehanizaciju na površinu vinograda Rozića. Počeli su s izvođenjem radova na pristupnoj cesti Pelješkom mostu, čemu se on protivi.

U jednom trenu popeo se i na bager, ali su ga spustili policajci. Uzvikivao je da je on branitelj i da pucaju, da se ne boji metka, piše Slobodna Dalmacija. Više puta je vikao da trasa ceste ide preko njegova posjeda.

Policija je intervenirala na poziv Upravnog odjela za zaštitu okoliša, imovinsko pravne i komunalne poslove Dubrovačko-neretvanske županije i to nakon što su ispunjeni uvjeti za intervenciju prisilnog ulaza.

Stonski vinar se otvorenim pismom o ovom problemu prije nekoliko dana obratio predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Josipu Škoriću.

Iskazao je nezadovoljstvo njegovim odlukama, navevši kako mu se na taj način oduzima više od 40.000 metara četvornih poljoprivrednog zemljišta na kojem on uzgaja autohtonu vinovu lozu.

Slobodna Dalmacija piše da Rozić traži od Hrvatskih cesta da mu za ukupno oduzeto zemljište na više lokacija, isplate 3,2 milijuna kuna za izgubljene plodove loze i maslina, 481 tisuća kuna za jedno zemljište koje mu je plaćeno kao šumsko premda je građevinsko po cijeni od pet eura za kvadrat umjesto pedeset eura, koliko je plaćeno susjedima, te da mu se ustupi 34 tisuće kvadrata državnog zamjenskog zemljišta. Hrvatske ceste nisu pristale na to te su mu isplatili nešto više od milijun kuna.

(www.jabuka.tv| Foto: Cropix)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.