Pokušao je izolirano pleme preobratiti na kršćanstvo, ubili ga strijelama

Američki misionar ubijen je nakon što je pokušao preobratiti zaštićeno pleme koje se nalazi na udaljenom indijskom otoku Sjevernom Sentinelu.

Zabranjeno je posjećivati otok koji se nalazi u Bengalskom zaljevu, a John Allen Chau (27) platio je lokalnim ribarima da ga prevezu do otoka. Nakon što su stigli blizu Sjevernog Sentinela misionar je kanuom sam nastavio put do obale. Čim je stupio na tlo lokalno stanovništvo zasulo ga je strijelama, no on nije stajao te je nastavio hodati. Nakon što su ga pogodili, stanovnici su zavezali uže oko njegovog vrata te su ga odvukli, piše Daily Mail, prenosi Večernji List. 

Autohtono stanovništvo nema nikakav dodir s civilizacijom i nije moguće kazniti nikoga od njih jer je dolazak do otoka ilegalan. Na taj se način želi zaštiti njihov način života ali i spriječiti da se prošire bolesti.

Johnovi prijatelji otkrili su kako je on tri godine planirao odlazak do otoka te je bio vrlo odlučan u tome. Indijska policija ubojstvo je pripisala ‘nepoznatim pripadnicima plemena’, no uhitila je sedam osoba povezanih sa smrću misionara.

Radi se o ribarima koji su mu pomogli da dođe do otoka.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.