Pokemon Go pretraživaniji od pornografije

Još niste čuli što je danas novoga u svijetu zahvaćenom Pokémon Go manijom? Objedinit ćemo neko današnjih novosti u jednu vijest, samo za vas…

Prije svega, Pokémon Go polako stiže u Europu – od srijede mogu ga igrati lovci na Pokémone u Njemačkoj, od jučer u Velikoj Britaniji, a od danas i u Italiji, Španjolskoj i Portugalu. Iz Niantica su potvrdili da će igra uskoro biti dostupna u čak 200 zemalja diljem svijeta.

U međuvremenu, tržišna vrijednost Nintenda je na krilima neviđenog uspjeha ove aplikacije gotovo udvostručena – od lansiranja Pokémon Goa vrijednost njihove dionice porasla je za 86% i dosegla razine kakve nije imala od 2010. godine.

pikachu_2

Pikachu – jedna od najpoznatijih ikona pokemona

Neke procjene govore da diljem svijeta ovu mobilnu aplikaciju već igra više od 20 milijuna ljudi, te da ona nakon samo tjedan dana postojanja ima više dnevno aktivnih korisnika od Twittera, ili pak planetarno popularne Candy Crush Sage. Također, aktivni korisnici ove aplikacije u traženju Pokémona provedu više vremena nego na Facebooku.

I za kraj, možda i najzanimljivija činjenica. Google bilježi ogroman porast popularnosti pojma Pokémon Go u svojoj internetskoj tražilici. U posljednjih je nekoliko dana ovaj pojam češće upisivan u tražilicu od tradicionalno vrlo popularnih pojmova – prema podacima Google Trendsa prestigao je čak i uvijek visoko rangirani pojam “porn“.

Ako već niste, vrijeme je da i vi krenete u lov na pokemone! Kako instalirati i započeti igrati možete saznati ovdje!

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj: