Pojačana kontrola prometa pod nazivom ‘Zebra’

MUP Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) od 12. do 23. prosinca provodi akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom “Zebra”.

“Prilikom planiranja navedene akcije imali smo u vidu činjenicu da je prosinac mjesec koji karakteriziraju brojne prijetnje po sigurnost prometa kao što su povećana konzumacija alkohola povodom vjerskih blagdana, povećan promet uslijed dolaska kući brojnih iseljenika na proslavu blagdana, nepovoljni vremenski uvjeti odnosno mokri ili zaleđeni kolnici”, priopćeno je iz MUP-a ZHŽ-a.

Navedena akcija ujedno je preventivnog i represivnog karaktera. Preventivnog je karaktera jer se želi povećanim prisustvom policije odvratiti sudionike u prometu od činjenja prekršaja, a represivnog je karaktera zato što će se sankcionirati svi evidentirani prekršaji.

Policijski službenici će sankcionirati prvenstveno vozače koji ne propuštaju pješake koji prelaze ulicu, a stupili su na pješački prijelaz, pješake koji prelaze ulicu izvan pješačkog prijelaza, vozače koji ne koriste sigurnosni pojas, koji prevoze djecu na mjestu suvozača, koji ne koriste sigurnosne sjedalice za prijevoz djece mlađe od pet godina, kao i počinitelje drugih prometnih prekršaja.

Inače, za vozače koji ne propuštaju pješake koji prelaze ulicu, a stupili su na pješački prijelaz predviđena je novčana kazna u iznosu od 50 do 250 KM, a za pješake koji prelaze ulicu izvan pješačkog prijelaza 40 KM, dok je za pješake koji nepropisno prelaze ulicu na raskrižjima na kojima je promet reguliran semaforom predviđena novčana kazna u iznosu od 50 KM, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.