Pogreške u uređenju doma koje se mogu brzo i jeftino ispraviti

Ljubitelji lijepo uređenog prostora uvijek vide neku novu sitnicu ili dodatak koji nedostaje da bi bio onakav kakav su zamislili, a ako želite modernizirati svoj dom, od pomoći vam mogu biti i savjeti dizajnera.

Zavjese

 

Nisko postavljene karniše koje prekrivaju samo prozore mogu vizualno učiniti sobu manjom nego što uistinu jest. Postavite li karniše gotovo do stropa i da idu dalje od samih prozora, prostor će se otvoriti.

Iako treba uložiti nešto više novca jer ćete trebati više tkanine za zavjese, to je ulaganje koje se isplati, piše Tportal.hr.

Umjetnine i detalji

Da manje stvari mogu uljepšati ili narušiti izgled prostorije, potvrđuje odabir detalja i umjetnina koji ne moraju nužno biti skupi, piše My Domaine.

Puno je važnije da ne budu trendovski i da se često mogu vidjeti u drugim domovima jer takvo uređenje djeluje jeftino.

Organizirajte prostor

Bilo da se radi o dnevnom boravku, kuhinji ili nekom drugom prostoru, uvijek će biti ljepši ako svaka stvar ima svoje mjesto.

Dajte si malo truda i složite sve stvari koje su razbacane te se riješite onih koje vam ne trebaju, a zauzimaju mjesto u stanu.

Minimalističkim pristupom, bez previše izloženih sitnica, također se postiže otmjen look.

Rasvjeta

Ovo ne mora biti skupo ulaganje, a prostorija će sasvim drugačije izgledati ako primjerice složite trokut od tri različita rasvjetna tijela.

Za ugodnu i funkcionalnu rasvjetu nije dovoljno postaviti rasvjetno tijelo na strop. Poigrajte se stolnim, podnim ili zidnim lampama pa ih složite tako da djelomično odvajaju razne kutke u prostoriji.

Tepih

Želite li malo otmjenosti dati blagovaonici, tepih je idealno rješenje za to. Samo nemojte odabrati premali.

Osnovno je pravilo da tepih ide do metra od ruba stolica dok su pod stolom. U dnevnom boravku pravilo je pak da rubovi garniture za sjedenje budu na tepihu, kao i drugi veći komadi namještaja ako je to moguće.

Ukoliko budžet ne može podnijeti kvalitetniji i skuplji tepih, iskoristite trik dizajnera – kupite veći i povoljniji, a na njega možete staviti ljepši i kvalitetniji manji tepih.

Ne pretjerujte s jednim stilom uređenja

Koliko god volite vintage detalje ili vas zanima neki drugi stil uređenja, nije dobro pretjerivati. Radije ih pomiješajte s klasičnim ili modernim smjerom pa će ti omiljeni komadi namještaja doći do izražaja i zasjati onako kako ste i željeli.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.