Pogreške koje mali prostor čine još manjim

Kada živite u malenom stanu, jedan od najvećih problema je pitanje rasporeda koji će istovremeno biti vizualno atraktivan, ali i funkcionalan. Srećom uz nekoliko ključnih trikova maleni prostor je vrlo lako moguće učiniti prostranim te osigurati sav potreban prostor za odlaganje.

Svi oni koje žive u prostorima ograničene kvadrature znaju koliko je vještine i kreativnosti potrebno kako bi sve funkcioniralo. Posebnost malenih prostora leži u tome što su jednostavno slatki, praktični za održavanje i u određenoj fazi života sasvim dovoljni, no ipak sigurno se često pojavi problem zatrpanosti ili loše procjene odabira detalja i boja.

Prilikom uređenja manjih prostora treba obratiti posebnu pozornost na svjetlo, po mogućnosti ono prirodno, odabir ormara i polica, kao i kreveta.

Ako ste se našli u malenoj kreativnoj blokadi i ne znate kako da svoj maleni prostor učinite većim i funkcionalnijim, izdvojili smo tri najčešće pogreške koje trebate izbjegavati želite li stvoriti ugodno i funkcionalno uređenje.

Odabir velikog kreveta

Krevet je možda i najvažnija stavka u stanu jer bez dobrog i kvalitetnog sna dugoročno nećete moći funkcionirati i obavljati sve obaveze koje vas tijekom dana očekuju.


Iako ste možda naviknuti na veliki bračni krevet, živite li sami odlučite se za onaj manji. Neizmjerno ćete uštedjeti na prostoru, a i veći vam jednostavno nije prijeko potreban, piše Fashion.hr.

Također u ponudi postoje kreveti koji u podnožju imaju spremište što je vrlo dobra stavka koja je istovremeno funkcionalna, a može biti i vizualno lijepa. Osim za krevet, prilikom odabira kauča također birajte onaj s dodatnim spremnikom jer sve to će vam kasnije uvelike olakšati život.

Pregrade

Slažemo se da je malo nezgodno ako se sve nalazi u istom prostoru i razumijemo da želite odvojiti spavaći dio, no to treba učiniti smisleno i pažljivo kako ne biste zagušili prostor.

Dodatan zid ili nezgrapna pregrada u vidu zastora može stvoriti još manji dojam te kako se to ne bi dogodilo predlažemo da prostor pregradite na sljedeći način.

Nabavite jednu od onih visokih zid polica koje su zapravo napravljene od kocki koje možete iskoristiti za ukrase, knjige ili druge slične stvari.

Odabirom ovakve police zagradit ćete spavaći dio, a protok zraka i svjetla svejedno će funkcionirati i dopirati do svih potrebnih mjesta.

Tamne boje

Poznato je da tamne boje smanjuju prostor te iako mogu bili vrlo efektne, za prostore ograničene kvadrature jednostavno nisu adekvatne. Prilikom odabira boje ona koja će ipak izvući najviše iz prostora je vječna bijela te iako se možda na prvu čini dosadnom, bijela boja odlična je podloga za bilo kakav stil, ukrase i slike.

 

View this post on Instagram

 

Credit 📷 @daldals_life #interior #interiordesigner #interiorstyling #interiordesign

A post shared by HOME DESIGN (@home_design68) on

Ako ipak ne želite baš čisto bijelu, odaberite neku svjetlu pastelnu boju, ali niti u tom slučaju nemojte da baš svi zidovi budu u toj boji već kombinirajte s bijlom. Također osim zidova, niti taman namještaj nije najsretniji odabir ako vizualno želite povećati prostor.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.