Pogledajte video mega akcije hrvatske policije u kojoj je pao hrvatski Escobar

UP je danas izvijestio o detaljima akcije ‘NANA‘ u kojoj su uhićeni članovi kriminalne organizacije, između ostalih i narkobos Stjepan Prnjat.

MUP je objavio i video fascinantne akcije koju su policijski službenici proveli.

Način skrivanja droge i funkcioniranja kriminalaca pokazuju visoku razinu organiziraznosti kriminalne organizacije. U kontejneru je bilo 20 tona metalnog otpada, a kokain je bio skriven u zatvorenim metalnim spremnicima koji su bili obloženi olovom i krpama.

U akciji je sudjelovala i američka DEA, koja je za potrebe ovog slučja otvorila ured u Zagrebu. Podsjećamo, hrvatski Escobar Stjepan Prnjat uhićen je pod sumnjom da je bio mozak krijumčarskog lanca kojim je švercan kokain iz Južne Amerike u zemlje Europske unije.

U sklopu akcije kodnog imena NANA u koju su uz hrvatsku policiju uključene i policije Slovenije, Njemačke, Nizozemske, Španjolske, Italije, Paname i Kolumbije te Američka agencija za borbu protiv droga – DEA i Europol – u riječkoj luci pronađeno je 100 kilograma kokaina koji je bio u kontejneru, skriven među 20 tona miješanog metalnog otpada.

Još prije je u sklopu te akcije zaplijenjeno oko 150 kg marihuane i 69.000 kutija krijumčarenih cigareta.


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.