Pogledajte tko će činiti vlast u najvećem broju općina u FBiH i RS

Središnje izborno povjerenstvo BiH zajedno s općinskim povjerenstvima jučer su predstavili najveći broj rezultata proteklih izbora oko sastava novih općinskih vijeća čime su se potvrdili i rezultati koje je objavio Večernji list dan ranije. Jedine izmjene koje se eventualno mogu očekivati odnose se na glasove što stižu poštom ili pak posredstvom mobilnih timova te na nepotvrđenim listićima. Objavljujemo nepotpune rezultate i projekcije budućih općinskih vijeća, piše Vecernji.ba.

Općine HNŽ-a

U Čapljini će vjerojatno u budućem vijeću sjediti Pero Knežević, koji je dobio najveći broj glasova s liste HDZ-a BiH, slijede Ante Prskalo, Miroslav Kozina, Darijo Brajković, Jelena Borovac, Slobodan Limov, Davor Jelčić, Nikola Matić, Miroslav Vidić, Anita Đevenica, Miro Jovanović, Milica Pehar, Mateja Šimović, Mato Rajič i Ivan Raguž. Iz HDZ-a 1990. su najviše glasova osvojili Stjepan Šutalo, Marinko Falak i Bojan Marijanović, a iz SDA Ajma Šoše, Inel Šejtanić i Mirzo Čolaković. Slijede Ante Krešić iz SDP-a, Jurica Prce i Žarko Spahić, a u novom Vijeću vjerojatno će sjediti Marija Raguž iz HSP-a. U Ravnom HDZ BiH je pojedinačni pobjednik izbora. Najbolji plasirani su Stana Burić, Dragan Brajković, Ante Vuletić, Jerko Bender i Jozo Šijaković. SNSD će imati četiri ili pet vijećnika Petar Sredanović, Stevo Putica, Dragan Miletić i Dragana Brkan. Iz HDZ-a 1990. to su Jelena Bukvić, Mara Raguž, Jasna Vuletić i Miho Skaramuca, te HSP-ovac Božo Ćurčija.

Manjinske sredine

U većinskim srpskim općinama Hercegbosanske županije hrvatske stranke imat će nešto manji utjecaj. U Glamoču će u Općinskom vijeću vjerojatno sjediti Marko Damjanović i Ivica Jurić iz HDZ-a BiH te Antun Zolota iz HDZ-a 1990. te Anto Milošević iz HKDU-a. U Grahovu su najviše glasova osvojili Krešimir Sarić, Ana Rogić i Suzana Kardum. U Drvaru će interese Hrvata zastupati Srećko Divković i Marija Habek iz HDZ-a 1990. U Travniku će ispred hrvatske liste koju predvodi HDZ u Vijeću sjediti Niko Grganović, Mijo Baltić, Zvonko Vuković i Davor Valjan, a iz HSS-HSP koalicije Goran Gučanin i Miroslav Injić. U Kaknju će u Vijeću vjerojatno sjediti Slaven Katičić i Ivica Petrović iz HDZ-a BiH, a u Varešu Zdravko Marošević, Nikola Šimić, Mario Mirčić i Mato Pavić. U bihaćko Općinsko vijeće plasirao se dr. Roman Jurić iz HDZ-a 90. U Skupštini Brčko Distrikta, a što ovisi i o dopisnim glasovima trebali bi sjediti Anto Domić, Ivo Filipić, Petar Vrhovac iz HDZ-a BiH te Ivan Krndelj i moguće Pejo Mendeš iz HSS-a.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.