Pogledajte što vas sve očekuje na prvom “Uštipak festu” u Čapljini krajem rujna

Simpatičnom rečenicom “Ko o čemu, baba o uštipcima”, organizatori gastro-turističke manifestacije “Uštipak fest” najavljuju ovogodišnje održavanje festivala predviđeno za 28. rujna 2019. na glavnom čapljinskom trgu s početkom u 17 sati.

Na trgu će biti postavljene drvene kućice sa potrebnom kuharskom opremom za pripravu uštipaka. Miris tradicionalnih hercegovačkih uštipaka širit će se čapljinskim trgom sve do kasnih večernjih sati.

Posjetitelji će kušati uštipke, degustirati sir, pršut, vino i pivo, kroz mini radionice s bakama u tradicionalnim nošnjama doznati kako se nekada spravljao uštipak i korisne savjete za pripremu istih, te uživati u zabavno-glazbenom programu u kojem će sudjelovati Trio Gušt i kudovi.

Hercegovački ugostitelji će predstaviti ponudu svojih uštipaka pa ćemo napokon i doznati tko to u Hercegovini pravi najbolje uštipke i nagraditi iste!

Djeca su više nego dobro došla, te se za njih pripremaju posebna iznenađenja – Lino party s Lino uštipcima; pregršt zanimljivih igara s uštipcima, balonima, maskotama I to sve besplatno.

Cjelokupni program će se uživo prenositi na 18 kvadrata video zida postavljenog na velebnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava koji je postao središnje mjesto kvalitetnih događanja u Čapljini.

Glavni organizatori ovog zanimljivog festivala, Centar za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP) na čelu sa direktoricom Dijanom Bošnjak su uvelike u pripremama ali poručuju kako spremaju zanimljiv gastro događaj te očekuju veliki broj sudionika i posjetitelja.

Namjera nam je oživjeti uspavanu gastro-turističku ponudu Hercegovine i animirati, kako lokalno stanovništvo tako i strane posjetitelje na sudjelovanje i omogućiti doživljaj autentične hercegovačke eno i gastro priče.

Gastroturizam je hit u svijetu, a Hercegovina zbilja ima što ponuditi.

Gostu moramo predstaviti upravo ono što mi jesmo, našu tradiciju, kulturu i domaći proizvod, stoga ćemo u suradnji snašim partnerima I sponzorima festivala predstaviti I “Trpezu naših predaka”, a uz veliku potporu Irazumijevanje čapljinskog gradonačelnika Smiljana Vidića idemo ka tome da promoviramo, brendiramo i u konačnici zaštitimo hercegovački uštipak kao nematerijalnu kulturnu baštinu BiH, ističu organizatori.

Sve naše posjetitelje pozivamo da dođu i zabave se zajedno s nama na Uštipak festu, a do tada da prate naše službene profile na društvenim mrežama jer pripremamo nagrade i dodatna iznenađenja.

Posjetite našu Facebook stranicu.

Ovaj specifični festival koji promovira autohtonu gastronomiju Hercegovine organizira se u suradnji s partnerima: Grad Čapljina, Federalno ministarstvo kulture i športa, Središnji državni ured za Hrvate izvanRepublike Hrvatske, Vlada HNŽ/K, Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/K, Turistička zajednica HNŽ/K, Udruga STAP, Udruga Life.

Sponzori festivala: Leda, Namex, Lino Lada, Mljekara Livno, Puđa sir, Farma “Galac” Mostar, Pršutana Herceg, Mlini Krešić, Vinarija Lug, Vinarija Zadro, Vina Matić, Podrumi Andrija, Vinarija Čitluk, Trojansko pivo, Hajdučke vrleti, Marića Gaj Grude, Basilico gastro bar, Motel “Park” Karaotok, Restoran Villa Rustica.

Glavni medijski pokrovitelj: RTV HB. Ostali medijski pokrovitelji: Bljesak.info, Dnevni list, Jabuka.tv, Caportal.net, HMS, Manager.ba, Enter.ba, Radio Čapljina, Obični radio, Interconnect, From Herzegovina with love

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Dok Capljina cuva svoju tradiciju i radi nesto korisno za svoj puk, dotle Siroki organizira kulti-multi-LGBT-bratstvo-jedinstvo festivale! A nekad je Siroki bio srce Hrvatstva- Evo u sto ga je HDZ-pretvorio!

    • Sirokom je za ove sve osim Mostara ali samo zato sto je veci metropola broj dogadjaja koje mi imamo je taman kad skupis ove ostale hercegovačke opcine , definitivno je lijepo mjesto za život iako se jos moze duplo poboljšati ali valjda cemo sebi izabrati nekada ljude koji Ce to uraditi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.