Pogledajte što donose nove značajke na Instagramu

Instagram nakon niza prošlogodišnjih obećanja izbacuje nekoliko novih značajki za poruke, odnosno DM-ove (direct message).

Promjene uključuju mogućnost slanja ‘tihih’ poruka, pregleda profila koji su online i spremni za razgovor, opciju odgovaranja na poruke tijekom surfanja feedom i druge.

Ovaj potez je, prema Meti, dio većeg nastojanja poboljšanja povezivanja i dijeljenja sadržaja s prijateljima. Dodatak dolazi i u jeku povratka kronološkog feeda, piše The Next Web.

Novi dodaci počinju s integracijom Apple Musica, Amazon Musica i, uskoro, Spotifyja uz pomoć kojih će korisnici u razgovoru moći dijeliti isječke pjesama od 30 sekundi. Aplikacija će omogućiti i odgovaranje na poruke dok ste u feedu bez potrebe za odlaskom u ulazni kaslić.

Treća opcija je brzo slanje pomoću kojeg će korisnici duljim držanjem tipke za dijeljenje brzo moći podijeliti objave. Četvrta je status koji će iznad kaslića prikazati osobe s kojima možete razgovarati. Peta opcija su tihe poruke koje se šalju sa prefiksom @silent. Peta je nova tema za razgovore ‘Lo-Fi’ koja mijenja vizual prozora za razgovor, dok je posljednja – mogućnost izrade anketa.

Neke od ovih značajki traže nadograđene funkcije za komunikaciju između Instagrama i Messengera. Kao dio ove nadogradnje, Instagramov Inbox dobio je nekoliko novih značajki uključujući mijenjanje boje razgovora, reakcije s emojijima, zajedničko gledanje videa i tako dalje, prenosi tportal.

Instagram najavljuje da će ove značajke postati aktivne korisnicima u “izabranim zemljama” te da će kasnije postati dostupne svima.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.