Pogledajte spot za novi singl grupe Silente ‘Neće rijeka zrakom teći’

Članovi grupe Silente, glazbene senzacije iz Dubrovnika, zadnjih nekoliko mjeseci marljivo su “prikupljali” pjesme za novi album.

Članovi grupe Silente, glazbene senzacije iz Dubrovnika, zadnjih nekoliko mjeseci marljivo su “prikupljali” pjesme za novi album. Nasljednik odličnog “Lovca na čudesa”, zvat će se “Neće rijeka zrakom teći”, a publici će ga predstavit istoimena pjesma za koju je snimljen i video spot. Novi album se u CD shopovima očekuje u ponedjeljak 4.5, a prethodno će se moći preslušati na Deezeru.

Kako je spot nastao objasnili su sami članovi benda: – Spot za singl “Neće rijeka zrakom teći” snimili smo u Dubrovniku u opuštenoj atmosferi i našem prirodnom okruženju. Htjeli smo pokazati ljudima kako to izgleda kada nismo pod pritiskom i užarenom rasvjetom. Sve je na spotu autentično, jedino smo dodali reflektore, koje inače nemamo, kako bi se jasno vidjele stvari na snimci. Oprema je naša, pjesme su naše, pogreške i grimase su također naše i dio su spota. Snimano je u prostoru gdje inače vježbamo, kojeg nam je ustupio hotel Valamar Club Dubrovnik. To je nekadašnji klub “Exodus”, koji je zatvoren je prije 15-tak godina. Nitko od nas nije imao prilike zakoračiti u njega u momentima njegove najveće slave, a za potrebe spota ovjekovječili smo ga kako utočište u kojem “stanuje” naša glazba i dali mu dušu koja je već gotovo zaboravljena. Gledano našim očima, to je najljepši i najugodniji prostor za rad.Veliki broj kadrova sniman je iz prvoga lica koristeći kamere koje to omogućuju. Želja nam je bila da gledatelj barem djelomično doživi kako je to biti na našoj probi, kako je to biti mi, kako to izgleda ne onih 2 sata na koncertu, nego onih 100 drugih sati kada samo sviramo, smišljamo koncepte, radimo na novim pjesma, mijenjamo aranžmane… – poručuju iz Silentea.

Spot je snimio i producirao talentirani dubrovački fotograf i snimatelj Dario Bandur kojem se bend neizmjerno zahvaljuje na trudu i pomoći.Ukoliko vam se pjesme grupe Silente sviđaju, tada nije zgoreg ponoviti i informaciju da je pred bendom cijela serija koncerata, a ponajprije dva velika koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture – 8. i 9. svibnja – na kojima će i predstaviti pjesme s novog studijskog albuma “Neće rijeka zrakom teći”.

(www.vecernji.hr)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.