Pogledajte snimku Festivala pjevača amatera u Širokom Brijegu

U Širokom Brijegu se u petak nakon 17 godina ponovno održao Festival pjevača amtera, a kao pobjednica je proglašena Marija Previšić (16) iz Neuma koja se predstavila s pjesmom “Nocturno” od Olivera Dragojevića.

Širokobriježani su s velikim oduševljenjem dočekali novi Festival pjevača amatera u svom gradu, koji je nekoć imao veliku tradiciju i popularnost.

Zanimanje je bilo veliko pa je Kino Borak bilo pretijesno za sve zainteresirane.

Od 25 izvođaća koji su ušli u užu konkurenciju nastupilo je njih 24, a kao pobjednica od strane stručnog žirija proglašena je talentirana šesnaestogodišnja Marija Previšić iz Neuma koja se Širokobriješkoj publici predstavila s pjesmom Olivera Dragojevića “Nocturno”.

Marija je inače imala i odličan nastup na RTL-ovim “Zvijezdicama” prošle godine”.

Drugo mjesto pripalo je odličnom mladom kantautoru Kristijanu Penaviću iz Širokog Brijega.

Prema glasovima stručnog žirija Nadi Milardović iz Imotskog pripalo je treće mjesto, a ona je izvela pjesmu “To je zemlja dide mog” od Meri Cetinić.

Najviše simpatija publike pobrala je Katja Bubalo iz Širokog Brijega, kojoj je pripalo 30 glasova, a Katja se predstavila s pjesmom “Život nije siv” od Mije Dimšić. 

Gledatelji koji nisu mogli doći u Kino Borak su mogli preko livestreama na portalu Jabuka.tv pratiti sve najzanimljivije trenutke na festivalu te uživati u izvedbama 24 pjevača amatera s područja Širokog Brijega, Mostara, Imotskog, Posušja, Gruda, Neuma.

U zabavnom dijelu programa van konkurencije nastupila je širokobriješka glazbenica Jelena Skoko, a program je vodio Marinko Karačić.

Ovaj festival je imao veliku dugogodišnju tradiciju u Širokom Brijegu još prije rata, a u ratno vrijeme je zamro pa se ponovno pokrenuo 1995. godine. Posljednji prije ovoga održan je sad već davne 2002. godine. Organizatori su najavili da će dati sve od sebe da se ovaj festival ponovno vrati u tradiciju.

Festival se održao pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega i gradonačelnika Mire Kraljevića te generalnim sponzorstvom Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Svi vi koji niste bili u mogućnosti pogledati festival uživo ili preko livestream, sada možete pogledati snimku u produkciji portala Jabuka.tv.

Marija Previšić iz Neuma pobjednica Festivala pjevača amatera u Širokom Brijegu

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.