Pogledajte predivne prizore iz Međugorja: 50-metarska krunica kao zahvala Gospi

U petak 22. svibnja 2020. oni koji su se s namjerom ili slučajno zatekli u Međugorju i Mostaru mogli su uživati u nesvakidašnjim prizorima.

Na omiljenim međugorskim molitvenim mjestima – oko crkve sv. Jakova, oko kipa Uskrslog Isusa i oko Gospina kipa na Brdu ukazanja bila je postavljena velika pedesetmetarska krunica od papira i stiropora. Izradile su je akademska kiparica Martina Vasilj i akademska slikarica Anela Korać.

Kako su došle na ovu ideju, za portal medjugorje-info.com izjavile su kako im je želja bila učiniti nešto kako bi Gospi rekli Hvala što nas je ovdje u Međugorju naučila moliti.

Na poseban način za vrijeme ove izolacije uzrokovane pandemijom korone, kada je svako bio zatvoren u svoj mali kućni prostor – Molitva je bila ta koja nas je u duhu otvarala za susret s Nebom, a onda i jedne s drugima. U Međugorju je pokrenut živi lanac molitve i u svakoj obitelji se kroz ovo vrijeme intenzivnije molila krunica. Molitva je nekako pomogla svima da ovo vrijeme izolacije i brige lakše prođe. I upravo u to vrijeme, zadnja dva mjeseca, kada se „izvana“ nije moglo ništa, Martina i Anela su započele s izradom krunice. Napravljena je od papira, a medaljica sa Gospinim likom i križ od stiropora.

Istoga dana krunicu su postavile i oko Zvonika mira u Mostaru. U postavljanju krunice pomogli su im njihovi prijatelji i susjedi.

Inače, i Martini i Aneli ovo nije prva instalacija koja nosi neku poruku. Početkom korizme, taman prije početka pandemije – na križevačkom križu postavile su veliku ružu, želeći na taj način zamoliti Isusa da nam udjeli milost milosne korizmene pripreme. I eto kao da su nekako s tom instalacijom ruže i križa proročki obilježile ovo tako neobično, ali milosno vrijeme, ukoliko smo ga znali iskoristiti za molitvu!

(www.jabuka.tv)

16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.