Pogledajte pod kojim uvjetima bi SDP pristao na koaliciju sa SDA u Mostaru

Iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH odgovorili su na poziv Bh. bloku i PMP-u ispred SDA i Koalicije za Mostar 2020 na pregovore o formiranju koalicije i uspostavu vlasti u Mostaru.

S obzirom na nove pozive na navodne pregovore iz tzv. Koalicije za Mostar, što je ustvari novi igrokaz mostarske SDA pod vodstvom Salema Marića ovim putem vam poručujemo da je SDP spreman sjesti na isti stol i voditi razgovore o eventualnoj podršci vašem kandidatu pod sljedećim uvjetima, kaže se na početku odgovora SDP-a, prenosi Klix.ba.

Oni dalje navode da “pošto je vašim jučerašnjim ponašanjem sada za izbor mostarskog gradonačelnika, koji nije iz HDZ-a, potrebno 18 umjesto 17 ruku poručujemo da se SDP-u javite kada skupite 15 potpisa podrške vašem kandidatu”.

Osim ovoga očekujemo da javno prihvatite, prije dolaska na sastanak s 15 potpisa, ove uvjete, poručuju iz SDP-a:

  • četiri vijećnika da Koalicije za Mostar odmah da vrate mandate (Kljako, Šuta, Marić i Nazdrajić);
  • javno glasovanje za izbor gradonačelnika nakon promjene Statuta kako smou utorak i tražili, a vi odbili;
  • odluka o zatvaranju Uborka;
  • odluka o zabrani gradnje MHE;
  • instatno povlačenje tužbe protiv Udruge građana “Jer me se tiče”;
  • zahtjev Tužiteljstvu da izuzme dokumentaciju vezanu za gradnju kolektora;
  • revizija gradskih financija od 2012. do 2020. godine.
  • Rješavanje pitanja Ostalih kroz Statut Grada Mostara na isti način kao što je slučaj s konstitutivnim narodima;
  • Smjena svih direktora poduzeća u vlasništvu grada.

Nakon jučerašnjeg ponašanja predstavnika Koalicije za Mostar u Gradskom vijeću jedini način da SDP sjedne s vama za isti stol jesu gore navedeni uvjeti, zaključuju iz SDP-a.

SDA je ranije poručio da će u ime Koalicije za Mostar pozvati predstavnike Bh. bloka (SDP i Naša stranka) i Prve mostarske partije (PMP) na uspostavu programske koalicije i potpis sporazuma za formiranje vlasti u Mostaru.

Podsjetimo, u ponovoljenom prvom krugu glasovanja u izboru gradonačelnika Grada Mostara u Gradskom vijeću, u drugi krug su ušli kandidati Mario Kordić (HDZ BiH) koji je imao 14 glasova te Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar 2020) koji je imao 12 glasova.

U slučaju da ne dođe do svebošnjačke koalicije i potrebne većine od 18 glasova, u posljednjem, četvrtom krugu za gradonačelnika bi bio izabran Mario Kodrić kao mlađi kandidat.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.