Pogledajte napredak radova na izgradnji Južne obilaznice u Mostaru

Poduzeće JP Ceste Federacije objavilo je video u kojem prikazuju veći broj strojeva koji rade na probijanju i poravnanju trase na izgradnji Južne mostarske obilaznice.

Vrijednost radova na ovoj dionici je 5,336.934,79 KM s uključenim PDV-om, a bit će financiran iz kreditnih sredstava EBRD-a. Rok za izvođenje radova je 180 dana. Kako je rečeno prilikom potpisivanja spomenutog ugovora radovi na izgradnji južne zaobilaznice Mostara odvijat će se u fazama.

Sredinom prosinca prošle godine potpisan ugovor za izgradnju Južne obilaznice Mostara – završetak radova na izgradnji dionice Međine – Miljkovići početkom veljače su započeli radovi na spomenutoj dionici.

Prva faza izgradnje, čija je realizacija počela ovih dana, obuhvaća kompletiranje započetih radova na izgradnji Južne obilaznice u dužini od 6,5 km kao i kompletiranje kružnog raskrižja (rotor) u mjestu Varda na križanju s cestom M-17.4 Mostar – Čitluk.

U toj fazi izvodit će se radovi na izgradnji gornjeg stroja ceste (uređenje škrapi, usjeka i nasipa, ugradnja tampona, izrada rigola, jaraka, asfalterski radovi itd.), kao i radovi na ugradnji prometno-tehničke opreme i signalizacije te izgradnja kružne raskrsnice u mjestu Varda.

Podsjećamo, ugovor za ove radove je potpisan između direktora JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo Ljube Pravdića i predstavnika konzorcija u sastavu Putovi d.o.o. Grude i HP Investing d.o.o. Mostar Rajka Ćutuka i Dženana Pekušića.

Inače, ova zaobilaznica podrazumijeva gradnju dvaju tunela, triju podvožnjaka te jednog mosta, a njezinim završetkom premješta se cesta M6.1, a samim tim i tranzitni promet iz užega gradskog područja.

Pogledajte kako napreduju radovi na ovoj značajnoj dionici.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • KRIVI NAVOD!
  Treba napisat polog a ne.međine. međine to je zaseok POLOGA, a koliko balije oće da međine bude kasaba to je za nepovjerovat.
  Uzalud, nemore vam pomoći ni izet iz emisije LUD ZBUNJEN NORMALAN

 • To cete sad malo nesto pocet pa stat iz nekog nepoznatog razloga iako ga svi znamo malo pred izbore opet nesto malo pa opet stat pa opet pred izbore i tako moze 100 godina

 • više strojeva bude kad rade seoske putove nego ovdje na ovom “VAŽNOM” projektu.
  1 bager 1 utovarivač 1 dizalica 1 kamion 1 valjak 1 kopač kanala 1 drobilica

  kad su u nas u selu put asfaltirali bilo ih po dvoje projekt vrijedan 4-5000 KM.

 • OTPRILIKE KASNE DESET GODINA, OTPRILIKE SE TAD TREBALO ZAVRŠITI.
  ŽALOSNO JE DA SE PRIGODOM RASPODJELE NOVCA ZA CESTE U FEDERACIJI NAMJERNO OPSTRUIRA HERCEGOVINA KOJOJ SE DAJU SAMO MRVICE ZA GRADNJU NOVIH MAGISTARLNIH ILI DRŽAVNIH AUTO CESTA.
  TAKO SE OD PRIJE NEKOLIKO GODINA KREDITOM OD 300 MILIJUNA MARAK SAMO 10-15 MILJUNA MARAKA NAMJENILO ZA HERCEGOVINU A SVE OSTALO ZA BOSNU I TO UGLAVNOM ZA MUSLIMANSKA PODRUČJA I POVEZIVANJE GRADOVA KOJI SU NJIMA VAŽNI IZ NEKOG RAZLOGA.
  OVIM TEMPOM HERCEGOVINA ĆE SE CESTOVNO REKONSTRUIRATI ZA OTPRILKE SLJEDEČIH 25-30 GODINA.
  TO JE SRAMOTA BEZ PRESEDANA.CESTA NEUM -STOLAC JE U NOVIJE VRIM ZAPOČETA DALEKE 2004 GODINE I TRIBALA SE ZAVRŠITI 2008 GODINE.
  ONDA JE SVE STOPIRANO IZ STOTINU RAZNIH, STVARNIH ILI IZMIŠLJENIH PROBLEMA I SVE JE ZAPOČETO OPET KRAJEM 2011 GOD, DA BI SE OPET NAKON NEKOLIKO NAPRAVLJENIH KILOMATARA STOPIRALO I OTEGLO DO LANJSKE 2018 GOD.
  LANI SU KRAJEM GODINE REKLI KAKO SU OSIGURALI NOVAC I DA BI CESTA NEUM -STOLAC TRIBALA BITI ZAVRŠENA DO KRAJ 2022 GODINE.
  ZA SAD SE INTEZIVNO RADI ,AKO SE OPET POLITIKA NE UPLETE I STOPIRA PROJEKT A NOVAC NE USMJERI NA SVOJA CILJANA MJESTA U BOSNI.
  TAKO JE TO SAD OTPRILKE ,NAMJERNO SE HEERCEGOVINA OPASTRUIRA I NIŠTA TU NE MOŽE LOKALNA VLAST MA ŠTO GOD MI O NJIMA MISLILI.JEDNOSTAVNO, SARAJEVO JE TO KOJE DAJE NOVAC (NE ,NARAVNO SVOJ, NEGO NOVAC KOJEG OBILNO PUNE I HERCEGOVAČKE ŽUPANIJE U POREZNU UPRAVU U SARAJEVU) I KOJE ODREĐUJE KOLKO ĆE NOVCA IĆI ZA HERCEGOVINU.
  NAMJERNO NAM DAJU NOVAC NA KAPALJKE , TEK TOLIKO DA SE VIDI TKO SE PITA , NE VIDEĆI DA TAKVOM POLITIKOM SAMI SEBI SKAČU U USTA I DA RADE U KORIST VLASTITE ŠTETE.

 • Koja je to mafija to nema u 3 p.m.Nebi boga mi da će biti zlatni trotoar..Pa jebena SIPO što ne vidite kako kradu novac tu i koliko je pustih miliona tu ko fol potrošeno.Preporučam vam da i dalje hvatate Mamićke i Ledinačke babe s 10 kila duvana jer ine su kriminalke ober a ne ovi koji su upetljani ovdje od ministra pa do referentića tipa nekadašnji Šakota.Mrrššš svi u p.m.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.