Pogledajte koliko je prijava iz FBiH stiglo za podjelu EU pomoći

Javni poziv za selekciju domaćinstava za podjelu pomoći Europske unije kao podrške BiH u prebrođivanju energetske krize zatvoren je u petak, 10. studenoga, s krajem radnog dana, objavio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Prema posljednjem presjeku urađenom u ponedjeljak ujutro, u aplikaciju koju je za Ministarstvo uradio UNDP BiH su dosad unesene 180.322 prijave kojima je obuhvaćeno 356.642 osobe.

Prema rodnoj zastupljenosti, od ukupnog broja, 203.443 prijavljenih članova domaćinstava su ženskog spola, a 153.448 muškaraca. Po kategorijama, najviše prijava uneseno je u kategoriji umirovljenika, dosad 126.098, zatim u kategoriji primatelja dječieg doplatka 30.623, u kategoriji primatelja stalne novčane pomoći 23.921 i u kategoriji samohranih roditelja 1.647 unesenih prijava do ovog trenutka, navedeno je u priopćenju resornog federalnog ministarstva.

U ovom bh. gradu obrt će se moći besplatno registrirati za 24 sata

Općine koje su unijele najveći broj prijava su: Zenica 12.026; Novi Grad Sarajevo 10.739; Tuzla 7.702; Ilidža 6.631; Travnik 6.413. Slijede ih Visoko, Mostar, Lukavac, Novo Sarajevo, Cazin i druge.

Važno je napomenuti da su svih 79 općina i gradova sudjelovali u realizaciji ovog javnog poziva i da se u svim općinama prijave svakodnevno unose u aplikaciju. Ovima najbržima želim čestitati na požrtvovanosti i trudu da svi zajedno što prije osiguramo isplate sredstava građanima, a svim općinama i gradovima želim zahvaliti na prihvaćanju suradnje i odličnom radu u proteklom razdoblju.

Želim zahvaliti i UNDP-u koji je za nas razvio aplikaciju koja se pokazala vrlo efikasnom i omogućila nam provođenje ovog javnog poziva bez ikakvih poteškoća. Doista, svi zajedno napravili smo puno posla i mi smo kao nositelji realizacije ove pomoći na tome najiskrenije zahvalni svim načelnicima, gradonačelnicima i njihovim kolegama službenicima koji rade na ovom javnom pozivu, kazao je ministar Delić.

Znate li koliko iznosi medijalna plaća u BiH?

Tijekom ovog tjedna općine će u aplikaciju unositi zaostale prijave, nakon čega se biti stečen uvid u podatke koliko prijava je ukupno podneseno na javni poziv, a nakon zatvaranja aplikacije slijedi uparivanje podataka iz prijava s podacima iz Porezne uprave.

Poslije toga imat ćemo privremeni popis kojem će građani moći pristupiti preko aplikacije i provjeriti status svoje prijave. U tom razdoblju će domaćinstvima koja se ne budu nalazila na popisu uspješnih prijava, biti ostavljena mogućnost podnošenja prigovora kako bi se izvršile dodatne provjere prije formiranja konačnog popisa, pojasnio je ministar i dodao da će na osnovu konačnog popisa, Vlada FBiH donijeti odluku o pojedinačnim iznosima po domaćinstvu i ukupnim sredstvima koja će se doznačiti općinama i gradovima.

Čović o brojkama u ŽZH: Prihodi prešli pet milijardi KM, Grude najviše rasle

Nakon toga, općine i gradovi će isplate izvršiti krajnjim korisnicima.

Mi ćemo, kao što smo i obećali, dati sve od sebe da kompletan postupak bude okončan prije kraja ove godine, navodi ministar Delić.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.