Pogledajte koji su projekti iz BiH dobili financijsku potporu iz Hrvatske

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske donio je Odluku o dodijeli financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranja održivih uvjeta života u BiH za 2022. godinu.

Ured je odabrao 55 projekata koji će dobiti ukupno 4,6 milijuna kuna (oko 1,2 milijuna maraka).

Grad Ljubuški dobio je 120.000 kuna za adaptaciju i uređenja pročelja Centra za razvoj i međuinstitucijsku suradnju.

Općina Grude dobila je 100.000 kuna za izgradnju sportsko rekreacijskog centra Pocrte.

AZ projektiranje i nadzor d.o.o. Grude dobilo je 50.000 kuna za opremanje novootvorenog ureda.

Općina Posušje dobila je 70.000 kuna za opremanje vanjskog igrališta Dječjeg vrtića Bajka.

SOR Mermerović iz Rakitna dobila je 80.000 kuna za povećanje broja muznih krava na obiteljskom gospodarstvu dok je SOR Tomić iz istog mjesta dobila 75.000 kuna za nabavu osnovnog stada goveda za sustav držanja krava-tele. SOR Eko Rakitno dobio je 70.000 kuna za izgradnju kanala za navodnjavanje.

Općina Čitluk je za opremanje Dječjeg vrtića Čitluk dobila 120.000 kuna.

Mostarsko-duvanjska biskupija dobila je 130.000 kuna za dovršetak izgradnje Biskupijskog centra u Mostaru.

Grad Čapljina dobio je 80.000 kuna za zamjenu rasvjetnih tijela na postojećim stupovima javne rasvjete u Čapljini.

Općina Ravno dobila je 100.000 kuna za projekt vodoopskrbe naselja Ivanica.

Općina Tomislavgrad dobila je 100.000 kuna za projekt javne rasvjete u Mrkodolu.

Radio Tomislavgrad dobio je 50.000 kuna za modernizaciju radija uvođenjem novih tehnologija.

Župa Svetog Dominika u Goraždu dobila je 100.000 kuna za izgradnju crkve blaženih Drinskih mučenica. Osnovna škola Nova Bila je dobila 100.000 kuna za rekonstrukciju školskog dvorišta.

KLIKNI i pogledaj popis svih projekata

(www.jabuka.tv | Foto: Igor Soban/Pixsell)

22 komentara

  • Ma bravo za Široki ,jer od nekoga dobiješ nešto istom moraš vratiti sa kamatama,grad Široki je dosta jaki da može servisirati sebe i područje grada ,neke općine gradovi uzimali puno iz tzv.fondova EU i dužan si istom sa velikim kamatama,Mostar će biti talac vlasnika (izraelac) Aluminija dugo ali njima ne smeta sve je to “bućkuriš” Široki živi solidno bez obaveza prema nekom ,volim te grade moj ponos 🇭🇷 Hrvatski

 • Mogli su sufinancirat kružni tok na Lisama da se kupi pjeska, par kariola i lopata jer izgleda da je ono čudo neki novi standard prostornog uređenja i rješavanja prometnih gužvi.

 • Pa ne mogu vjerovat..Užas.Kao da mi nemamo bolesnu djecu u Širokom ,kao da imamo vodovode svuda, rasvjetu.Strašno.Narode moj dragi vidite li vi ovo, vidite li vi gore onaj kr(t)užni tok kod škole, vidite li vi cestu i šahtove, vidite li kako je završila treća kolovozna traka od Kočerina do Vranića,vidite li vi na koji način i kome je napravljen kolodvor a tko sada vraća kredit,šta se događa u katastru da se mugaju između njih najbolja zemljišta itd?Debilnu vlast treba najuriti ili smo mi i naša djeca veći debili od njih 15 puta.

  • Sram nek bude rukovodstvo za dodjelu financijske pomoći kad i za to treba jaka veza HDZ -a.
   Nikad ne dolaze sredstva u prave ruke.
   Zašto onda potpora da se uzdignu bahati pojedinci.lp.

 • Jeste sposobni to nema nigdje . Bitno da se najedete , pokradete .Pa jeli vas stid , od cesta pa kružni tok niste u stanju završiti , kod male škole niste završili asvalt a kružni tok samo što se ne odvali sve . Neznam neka mi Bog oprosti ako griješim ali vi niste zdravi . I što uradite to je nakaradno .

 • Kod nas u Širokom je sve uređeno i sve blista tako da nama nisu potrebni ti novci pa su naši oćinari odlučili da daruju drugim gradovima županije da se urede kao naš grad

 • Poslali nam iz hrvatske milijun maraka, ko da smo zadnja guba. Našto smo se doveli. Je li ostalo imalo ponosa u nama? U Širokom ima 50 ljudi koji pola od ovog iznosa nosaju vikendom na pevaljke.

 • Pogledajte Tomica, vovjek nezna beknut, ni napisano nezna procitat, a ima doktorat, kriminalac i lopov uvezan sa partijom i crkvom. Kuca 600m2, imovina mu vrijedi nekoliko milona

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.