Pogledajte kako teku radovi u tunelu Crnaja – Jabuka.tv

Pogledajte kako teku radovi u tunelu Crnaja

Radovi na rekonstrukciji tunela “Crnaja” koji se nalazi na magistralnoj cesti M-17 zahuktali su se punom parom.

Iz Automoto saveza ističu kako se zbog radova u tunelu Crnaja na dionici M-17 Konjic – Jablanica, promet odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično, dok se u vremenu od 23:00 do 04:30 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja.

Kako je portal Jabuka.tv doznao s lica mjesta vozači čekaju maksimalno 10 minuta za prolazak ovom dionicom, a na istoj nema većih gužvi.

Inače u BiH se prometuje po suhim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Vozači se upozoravaju da Dionicama cesta koje prolaze usjecima na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica, navode iz AMSuBiH.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Aktivni su radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja

Osim na tunelu Crnaja radovi su aktivni i na sljedećim dionicama:

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče zatvorena je dionica A-1 Zenica jug – Zenica Sjever u oba smjera.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

  • M-5 Gromiljak – Blažuj (Han Ploča – Kobiljača), Kaonik – Gromiljak, Rogatica – Ustiprača,
  • M-6.1 Grahovo – Resanovci,
  • M-14.2 Drvar – Grahovo (Resanovci),
  • M-16 Livno – Šujica (Borova Glava), Klašnice – Laktaši
  • M-17 Buna – Tasovčići, Šešlije – Modriča,
  • M-18 Olovo – Kladanj (Olovske Luke).

Zbog izvođenja radova na asfalatiranju kolnika na dionici R-425a Tromeđa – Zvirovići (dionica Tromeđa – kružno raskrižje Atlas) danas, sutra i u ponedjeljak u vremenu od 7:30 do 18:00 sati promet se iz pravca Čapljine prema Međugorju preusmjerava desno prije mosta u Miletini, dok se iz pravca Čitluka prema Čapljini promet preusmjerava na dionicu Čitluk – “Mostarska vrata” – Čapljina.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, a podsjećamo kako je ulaz u Hrvatsku iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR test ne stariji od 48 sati. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, navode iz Automoto saveza.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

    • A di je crna tko ste vi i koga zanima crnaja ,halo što vam je “crnaja”!?!?!?;?;?,,a što ima Brig Široki sa crnajom ,pitam kada će biti tunel Kočerinsko polje ,Bobanova draga (Sovići) ,to je Lasića brza cesta rotor ovojci ,granica Vinjani -runovići,bubnjaru ariverdeci,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.