Pogledajte kako su se mladi u Mostaru zabavljali 1998. godine

Vrlo je zanimljiv video objavio Igor Puhalo, Mostarac sa zagrebačkom adresom, jedan od mecena mostarske poslijeratne glazbene scene.

Video prikazuje jedan u nizu koncerata koji su održani u prostoru tadašnje diskoteke Afrika, veoma popularne destinacije u naselju Rudnik, koja je bila top lokacija za koncerte tada najpopularnijih glazbenika, ali i domaćih snaga.

Snimka vjerojatno prikazuje tadašnju Brucošijadu, iako su u kratkom vremenu slični izvođači nastupali u istom prostoru na koncertu u čast osnutka AISEC-a i na Rock Vibracijama, natjecanju u organizaciji tada mladog mostarskog radija, RDV-a, piše Bljesak.info.

Uglavnom, na snimci se prepoznaju neki od današnjih velikih mostarskih glazbenika, kao i oni koji su u međuvremenu ostavili glazbu. U to vrijeme top bendovi sa zapadnije strane još uvijek solidno podijeljenog grada bili su Handle With Care, Magla, The Nitkovi, Bulevar, VIS Najsmoluđi i drugi bendovi u kojima su cirkulirali glazbenici iz spomenutih grupa, a koji će uskoro dati obola stvaranju bendova s dugim trajanjem i omogućiti pojavu Zostera, kao danas vodeće rock institucije s mostarskim korijenima.

Također, jaka je bila i rock postava s više lijeve strane Mostara, što će reći da je to bilo neko drugo vrijeme u odnosu na danas, kada neki drugi zvuci odzvanjaju ujedinjenim gradom, osim u Mostar Rock School, koja danas baštini ono što je mostarska generacija u devedesetim smatrala jedinim ispravnim glazbenim putem mladog čovjeka, zaključuje Bljesak.

Srpski reper udarao tenisicama po glavi publiku u Mostaru

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.