Pogledajte kako se uz pomoć voki-tokija polažu ispiti

Da oni koji preko oglasa prodaju bežične bubice za varanje na ispitima imaju svoje kupce uvjerila se čitateljica portala Klix.ba, koja je zabilježila situaciju kada u vrijeme trajanja ispita kolege nekome od studenata preko voki-tokija čitaju iz skripte.

Prizor je zabilježen u utorak oko devet sati ujutro u blizini Stomatološkog i Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Djevojka je sa skriptom u rukama sjela ispred ulaza u jednu od zgrada u blizini, dok joj je mladić pomagao, dodajući potrebne skripte. Provjerili smo rasporede ispita i uspjeli naći da se upravo u to vrijeme na Stomatološkom fakultetu održavao prijemni ispit za prvi semestar školske 2012./2013. godine, ali nije isključena ni mogućnost da se radilo o nekim drugim ispitima.

Koji god da je od fakulteta u dometu voki-tokija, tužna je činjenica da se mladi ljudi, koji sutra trebaju biti liječnici ili stomatolozi, na ovaj način snalaze, jedino možemo poželjeti da ne dođemo u situaciju da nas baš oni nekada u budućnosti liječe. Ili nam ostaje da se u dubini duše naivno nadamo da je riječ o nekom školskom projektu, koji podrazumijeva skrivanje ispred ulaza zgrada i diktiranje preko voki-tokija…

(www.jabuka.tv)13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.