Pogledajte kako je bilo u Međugorju na 41. godišnjicu Gospinih ukazanja

U Međugorju je nedjeljnom svetom misom u 19:00 sati svečano proslavljena 41. godišnjica Gospinih ukazanja.

Svetu misu, uz mnoštvo vjernika i koncelebraciju 268 svećenika predslavio je fra Jozo Grbeš, novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Među koncelebrantima su bili i međugorski župnik fra Marinko Šakota, provincijski vikar Međugorčanin fra Miro Šego, donedavni provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko te vikar provincije fra Miro Relota.

Uvodeći u misno slavlje fra Jozo Grbeš je na početku kazao kako ”smo dok slavimo euharistiju ono što uistinu jesmo”.

Svjesni smo da smo važan dio nečega većega od nas i da smo u ovaj čas povezani s cijelim svijetom. Istina je da se u svaki čas, svake minute, svakoga dana i svakoga sata negdje u svijetu slavi euharistija koje smo i mi dio, kazao je fra Jozo, javlja Radio Mir.

U svojoj homiliji fra Jozo Grbeš govorio je o ljubavi, koja nam je danas svima potrebna, naglasivši kako vjeruje da vas je ta ljubav dovela ovdje: ljubav Majke, koja zove neprestano i ljubav Krista, koji je glavni cilj.

Prije mise drugi put je održana procesija s Brda ukazanja do crkve sv. Jakova u kojoj je sudjelovalo mnoštvo hodočasnika iz cijeloga svijeta, župljana Međugorja i okolnih mjesta.

Ovih dana u Međugorju su bili hodočasnici sa svih kontinenata svijeta, iz tridesetak zemalja svijeta. Župljani su se za proslavu pripremali devetnicom, te su kroz tih devet dana molili radosna i žalosna otajstva Gospine krunice na Brdu ukazanja te predmolili krunicu na vanjskom oltaru župne crkve sv. Jakova, za vrijeme večernjeg molitveno-liturgijskog programa.

Na uočnicu 41. obljetnice Gospinih ukazanja održana je i 31. Hodnja mira od Humca do Međugorja te Zavjetno hodočašće Kraljici Mira od Čitluka do Međugorja, a središnje večernje misno slavlje na uočnicu je predslavio humački župnik fra Ljubo Kurtović.

Deseci tisuća hodočasnika na uočnicu Gospinih ukazanja stiglo u Međugorje

Sada već davne 1981. godine, šestero djece Ivanka Ivanković, Mirjana Dragičević, Vicka Ivanković, Ivan Dragičević, Marija Pavlović i Jakov Čolo, na Podbrdu, vidjelo je Gospu.

Međugorje je u ovih nešto više od 40 godina iz svijeta privuklo na desetke milijuna hodočasnika koji su tu tražili mir u srcu. I zbog toga se za Međugorje s pravom kaže kako je svijet u malome. Što i nije čudno jer ova župa u posljednju 41 godina prenosi glas i poruke Kraljice Mira.

Međugorska župa utemeljena je 1892. i stavljena je pod zaštitu sv. Jakova, zaštitnika hodočasnika. Sastavnice svetišta su Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja, brdo Križevac i crkva sv. Jakova. Ta mjesta posjećuju mnogobrojni hodočasnici kako bi na njima našli mir kroz molitvu.

(www.jabuka.tv)

17 komentara

 • Veličanstveno. Tako se slavi Majka Božja, Kraljica Mira, naša Gospa, Ona koja je došla da nas povede do Isusa. Ona koja je došla siromašnom hercegovačkom narodu, koji je jednostavan i poseban. Ona koja je zagovornica slobode, ljubavi, oprosta i mira. “Moje srce će trijumfirati”, rekla je. HVALA Ti, Majko naša za sve milosti koje si izlila u ovaj hercegovački krš. Molimo za one koji nisu upoznali ljubav Božju, za one zalutale ovce, čija srca je osvojila mržnja. Volim Gospu. ❤️

 • Gluposti hercegovacke uzmi sveto pismo pa istrazi kome se Isus molio ocu svome da se sveti ime njegovo da dode kraljestvo Bozije. ime Bozije Jahve ili Jehova taj je pravi bog .nikakva gospa nemoze pomoci

  • Tko je rekao da se Isus nije molio svom ocu?
   Mi molimo Isusovu majku da po njenom zagovoru Njegov otac i On uslisaju mitve nase….
   Zato ti za posao, doktora i dr. molis predsjednikovu majku???
   Ne razumijem zasto neki uopce otvaju ovaj clanak…. ima o partizanima clanaka pa citaj….

 • Majčice draga,hvala ti na 41. Godini milosti što si ovdje s nama i što su mnogi dobili obraćenje i spoznali Tebe i Tvoga Sina.❤🙏

 • Međugoje je danas svjetski simbol mira. Mir Među-gorama nam je potrebniji nego ikada u povijesti čovječanstva.

 • Provjerite vi to dobro ,da se to ne prikazuje kakav sejtan.Jer kako se to nesto pocelo prikazivati,kockarnice i tocione alkohola rastu ko gljive u okolini.A bom i ovi sto su vidjeli ne zive oskudno i solidno na sliku Isusa,nekako svi se pomamili za parama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.