Pogledajte kako izgleda Čitlučko polje nakon obilnih kiša

Nedaleko od centra grada, u Čitlučkom polju nalazi se betonska brana, čija je namjena da sprječava preplavljivanja okolnih područja.

Inicijativu za njenu izgradnju dao je fra Didak Buntić, 1922. godine, a njegova zamisao realizirana je 1958. godine.

Brana u Čitlučkom polju od vitalnog je značaja za upravljanje vodnim resursima i održavanje sigurnosti i stabilnosti okolnog područja.

No, zbog obilnih padalina koje su obilježile svibanj, a između ostalog uzrokovale poplave i razne druge nepogode, voda je poplavila Čitlučko polje.

Pogledajte kadrove brane nakon svibanjskih kiša:

Vrgoračko polje postalo jezero: Prizori su nestvarni, a jagodari očajni

(www.jabuka.tv)

5 komentara

    • Upravo tako, samo sto je poplava na drugoj strani, stas nisu ljudi znali, ima jos gorih slucajeva gdje zakopavaju ili razvale izvore i rijeke.

  • Fra Didak Buntić je još prije više od 100 godina napravio nacrte za navodnjavanje cijeloga Brotnja, ali je, nažalost, prerano preminuo i projekt je stao!
    Ni sto godina poslije, sad kad živimo u slobodi, lokalne vlasti nisu bile u stanju riješiti katastar i navodniti Hercegovinu!
    Ne želim kritizirati bez razloga, ali ono što je činjenica, to treba reći.

  • Brane kao i kanali vise niko i ne gradi, sad neke napredne zemlje vracaju sve u prvobitno stanje, a kod nas nas se i dalje natavlja sa busotinama iskopima i nasipima sve radi necijeg profita.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.