Pogledajte kako danas izgleda mali borac koji je rođen 3,5 mjeseca prerano, a težio je 680 grama

Trudnoća u prosjeku traje 40 tjedana. Za to vrijeme dijete unutar maternice naraste od veličine zrnca brašna do svoje prave pune veličine.

To je uzbudljivo vrijeme za buduću majku i za oca, vrijeme pripreme, čitanja, osluškivanja i velikih očekivanja. Kad se to vrijeme iznenada skrati i dijete se rodi ranije, pozornost roditelja se odjednom usmjerava samo na jedno – želju da dijete preživi.

Prijevremeno rođene odnosno nedonošene bebe su sve bebe rođene prije 37. tjedna.

Lyndseyina beba je bila eksterman slučaj. Njezin sinčić Ward rođen je 3,5 mjeseci prije termina što znači da je preostalih 107 dana trebao provesti u inkubatoru i bolnici, piše Roditelji.hr.

Njegov tata je profesionalni fotograf te je odlučio snimiti prvu godinu Wardova života.

Majka se šali da pola pregleda videa koji je obišao društvene mreže pripada njoj, a tata vjeruje da je njihovom pričom ohrabrio mnoge obitelji i u ljudima koji se nalaze u sličnoj situaciji probudio nadu. Jer čudo se dogodilo!

 

Liječnici su upozoravali Lyndsey da je je skoro nemoguće da dijete bude u redu i da su moguće nepopravljive posljedice zbog male težine i prijevremenog rođenja.

“Jednog od tih teških dana, bili smo pored njega. On je već bio bez maske i cijevčica. I onda je odjednom malo okrenuo glavu i… osmjehnuo se! Znali smo da nas u tom periodu ne vidi, ali to da otvori oči, i to skroz – to ranije nismo vidjeli. Gledao je pravo u nas! Imao sam dovoljno vremena da ga fotografiram. Nikad neću zaboraviti taj trenutak. Osjećao sam kao da hoće reći: – “Dobro sam! Ne gubite vjeru u mene!”

Ova mrvica od djeteta je od prvoga dana svima uspjela da pokazati što znači prava borba za život.

Danas Ward ide u vrtić. I ovako izgleda:

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.